Rendezvény

2023.08.13. 16:15

Öten vehettek át kitüntetést a tassi falunapon – galériával

Huszadik alkalommal tartotta meg falunapját a tassi önkormányzat és a Tassi Kulturális Egyesület. Az idei rendezvény csúcspontja volt az elismerő címek átadása.

Gulyás Sándor

A kitüntetettek (balról-jobbra): Gajdicza Lászlóné, Faragó Attila, Kiss József, Kis Gábor, Katus Viktor

Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvény első részében a zene és a tánc kapta a főszerepet. A helyi előadók mellett színpadra lépett a Zetelaki Ezüstfenyő Néptánc Csoport és a gyermekek kedvence, az Iszkiri zenekar. Ezt követően került sor az ötvenéves házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntésére, majd a kitüntető címek átadására. Az önkormányzat nevében Tass községért emlékérmet, a Szelecsényi díjat és a díszokleveleket Németh Gábor polgármester adta át a kitüntetetteknek.

Idén a legmagasabb szintű kitüntetést a Tass Községért Emlékérmet Gajdicza Lászlóné vehette át. Gajdicza Lászlóné óvodapedagógusi pályáját Kunszentmiklóson kezdte, Tassra költözése után 1990-től dolgozott az óvodában, öt évre rá lett az intézmény vezetője. Néhány év múlva új pedagógiai programot valósított meg kollégái segítségével. Négy esztendeig önkormányzati képviselőként tevékenykedett, feladatát alázattal, körültekintéssel, segítőkészen látta el. A Tassi Hírmondóban rendszeresen publikál.

Szelecsényi díjban részesült Faragó Attila, Katus Viktor, Kis Gábor, Kiss József. Faragó Attila közel húsz évvel ezelőtt is bizonyságot tett a közösség iránti elkötelezettségéről, több fiatallal együtt végeztek felújításokat a településen. A közelmúltban a református parókia felújításában, és a játszótér kerítésének megépítésében vállalt főszerepet.

Katus Viktor a kezdetek óta rendszeres résztvevője volt a nyári fafaragó táboroknak. Az itt készült alkotások azóta díszítik községünk tereit itt a faluban csakúgy, mint az üdülőterületen. A művek megalkotásában jelentős szerepet vállalt, legjelentősebb munkája talán a faluház előtt álló Négy Évszak kompozíció, melynek egyik alakja az ő keze munkáját dicséri, de a többi alkotás megvalósításában is fontos szerepet vállalt.

Kis Gábor nem volt még 16 éves, amikor egy csaknem végzetes baleset miatt tolószékbe kényszerült. A kezdeti letargikus időszak után kitartása, eltökéltsége révén jogosítványt szerzett, munkába állt. Vásárolt magának egy handbike-ot (kézi-kerékpár), melynek segítségével országos, sőt nemzetközi versenyeken is indult és sikeresen szerepelt. Csatlakozott a Suhanj Alapítványhoz, melynek keretében jótékonysági maratonokon vett részt, és a befolyt összegekkel rászorulókat támogattak. Olyan érzékenyítő előadásokon, összejöveteleken vett részt, ahol saját példáján, kitartásán, optimizmusán keresztül hitet, reményt sugárzott a szintén nehéz helyzetben lévők számára. Segítőkészségére legjellemzőbb, hogy a rekord magasságú, 2013-as dunai árvízi védekezésénél is részt vett a homokzsákok töltésénél.

Kiss József 27 éve tagja, jelenleg elnöke a Tassi Polgárőr Egyesületnek. Rendkívül megbízható, minden önkormányzati, vagy egyesületi rendezvényen, vagy akár más jellegű eseményeken is bizton számíthat rá a közösség. Elsők között van, aki jelzi segítő szándékát, ha felkérik a rend biztosítására – méltatta a kitüntetettek munkásságát a polgármester.

Az idén Vizeli Istvánt, - Szapek Katalint, Major Györgyöt - Józan Irént, Gubacsi Lászlót - Kecskeméti Ilonát, Gubacsi Istvánt - Majsai Anna Máriát, Erdős Mihályt - Radnó Etelkát köszöntötte házasságkötésük ötvenedik évfordulója alkalmából a település önkormányzata.

A falunap hátralévő részében országosan ismert és elismert előadók szórakoztatták a nagy számú közönséget. A gyermekek felhőtlen kikapcsolódását ugrálóvár, makett autó, csillámtetoválás, hennafestés szolgálta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában