Elismerés

2023.08.20. 12:23

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Bödecs Pál Kiskunhalas nyugalmazott református lelkész

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Bödecs Pált, a Kiskunhalasi Református Egyház nyugalmazott lelkipásztorát, Kiskunhalas díszpolgárát. Az állami elismerést Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a Hagyományok Házában megrendezett kitüntetés átadási ünnepségen adta át.

Pozsgai Ákos

Az állami elismerést Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a Hagyományok Házában megrendezett kitüntetés átadási ünnepségen adta át.

Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely

A kimagasló egyéni teljesítmények az egész közösséget, az egész nemzetet megerősítik – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket díjakat adott át Budapesten, a Hagyományok Házában. A miniszterelnök-helyettes kiemelte: egy létszámában kis nép számára akkor van megmaradás, ha büszkeség ehhez a nemzethez tartozni. Ez a büszkeségtudat pedig akkor élhető meg, ha nemcsak nagy elődeink voltak, hanem „nagyszerűt alkotó” kortársaink is.

Kijelentette, Szent István és a Szent Korona szellemiségükben egyek.

Rámutatott: egy kitüntetés fontos annak, aki kapja, hiszen a díj a társadalom visszajelzése, hogy a közösség, amelyben él, számon tartja és értékeli a munkáját. Fontos annak is, aki adja, ez esetben az államnak, hiszen az állam dolga, hogy felismerje és elismerje a rendkívüli teljesítményeket. A legfontosabb azonban magának a közösségnek, a magyar társadalomnak, mert „büszkeség és megtartó erő, hogy sokan vannak közöttünk”, akik az élet bármely területén rendkívüli teljesítményre képesek – mondta. Kiemelte: Szent István tetteinek ereje abban rejlik, hogy biztonságot és jövőképet adott az országnak.

Az ünnepségen A Novák Katalin államfő által adományozott kitüntetéseket is átadták. Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Bödecs Pál László, a Kiskunhalasi Református Egyházközség nyugalmazott lelkésze, Kiskunhalas díszpolgára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában