Jótékonyági futóverseny

2023.08.13. 13:46

Gyermekek is futottak a mentők támogatásáért Szabadszálláson – galériával

Szombaton reggel startolt el a Szabadszállási Mentőalapítvány ötödik jótékonysági futóversenyének mezőnye. A jótékonysági rendezvényen öt távon, 200 méteren, illetve 2, 5, 10, 21 kilométeren mérhették össze erejüket és tudásukat a nevezők.

Gulyás Sándor

A távokat nem csak futva, rollerrel, kerékpárral, és görkorcsolyával is lehetett teljesíteni

Fotó: Gulyás Sándor

A távokat nemcsak futva, de rollerrel, kerékpárral, és görkorcsolyával is lehetett teljesíteni.
A rendezvényre több mint százötvenen neveztek. A bemelegítés, a start és a cél színhelye a vásártér volt. Innen indult mindenki a számára kiválasztott távra, melyek a város közútjain haladtak át, kivéve a 21 kilométeres távot aminek az első 6 kilométere terepen vezetett.

A legkisebbek kezdték a napot, nekik 400 métert kellett teljesíteniük. Itt a legfiatalabb induló ifjú hölgy Pintér Zsófia (2018), a legfiatalabb fiú Földes Lóránt és Vass Ákos voltak, mindketten 2019-ben születtek.

A felnőttek 2 kilométeres távján a hölgyeknél elsőként dr. Sulyok Aranka érkezett célba, megelőzve Dobi Leilát és Kissné Hoppál Anitát. Férfiaknál első lett Csenteri Csaba, második Ale Patrik, míg a harmadik Vass Roland.

Beérkezésük után egyszerre indultak el az 5, 10, 21 kilométert vállaló sportolók. Ez esetben nem csak a futókat, hanem görkorcsolyásokat is díjazták a szervezők a befutóérmen kívül.

Az öt kilométeres távon a nőknél: 1. Varga Médea, 2. Páli Nikolett, 3. Herendi Anikó. A férfiaknál a sorrend: 1. Szekeres Balázs, 2. Csenteri Csaba, 3. Halász Bendegúz. A tíz kilométeres távnál a következő sorrend alakult ki, női futók: 1. Földesné Benics Ildikó, 2. Szívelné Varga Rózsa, 3. Kengyel Orsolya, férfiak: 1. Szolnoki Norbert, 2. Kiss Szabolcs, 3. Tóth László. A leghosszabb, vagyis a 21 kilométeres távot a nőknél elsőként Haris Regina futotta le, maga mögé utasítva Ambrus Mónikát és Balázs Nikolettet. A férfiaknál a dobogó legfelső fokára Szőke Gábor állhatott fel, második helyen végzett Szőke Péter, a harmadik helyezett Szintai László lett. A görkorcsolyások tíz kilométeres távján a nőknél első Tegzes Alexandra, második Kovács Laura, a férfiaknál pedig Papp Ferenc bizonyult a legjobbnak.

A jótékonysági rendezvény bevételéből a helyi mentőállomás dolgozói számára vásárol munkacipőket a Szabadszállási Mentőalapítvány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában