Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

2023.08.08. 07:00

Folytatódik a veszélyes fák kivágása Kecskeméten

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) irányításával folytatódik veszélyessé vált fák kivágása, ezúttal a főtéren.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: KVÜ

A városháza felújítását követően a főtér zöldfelületeinek megújítása fokozatosan történik. Először az épület belső udvarának díszkertje, majd a homlokzati terület ágyásai, illetve a Kossuth-szobor melletti körágyások születtek újjá az elmúlt hónapokban – számolt be a KVÜ.

A Kossuth-szobor és az épület között húzódó nyugatiostorfa-sor felmérése során a szakértők problémákat észleltek, ezért műszeres, akusztikus tomográfos favizsgálatot (FAKOPP) rendeltek meg. Az eszköz képes megmutatni az élő és a korhadt fatest arányát és elhelyezkedését a fában, a fa roncsolása nélkül. A minősített favizsgáló szakmérnök által elvégzett mérések eredményei alapján több fa azonnali kivágása vált indokolttá, mivel törzsükben olyan mértékű korhadást talált, amely veszélyezteti az állékonyságukat, azaz balesetveszélyesek. A jelentős főtéri gyalogosforgalom és a közelgő nagyobb rendezvények miatt a fák kivágását mielőbb, napokon belül elvégzik. A kivágással érintett fasor teljes megújítása a főtéri zöldfelületek szakaszos rekonstrukciójának részeként valósul majd meg a közeljövőben – derül ki a KVÜ közösségi oldaláról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában