Elismerés

2023.08.23. 15:42

Bugac díszpolgárává választották Rosta Szabolcsot, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatóját

Régi hagyomány Bugacon, hogy Szent István ünnepén adják át a községi elismeréseket. A hétvégi ünnepségen Szabó László polgármester és Rádiné dr. Tabi Anita jegyző asszony átadták a Bugac községért kitüntetéseket.

Vajda Piroska

Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója (középen)

Fotó: Beküldött fotó

Bugac Nagyközségért Poszthumusz kitüntető díjat adományozott a helyi képviselő-testület Kovács Balázs részére, akit a bugaci lakosok emlékükben őrizhetnek, a segítőkészségért, a vidám buszos utazásokért, a gyermekek utaztatásában mutatott rugalmasságáért, az önkéntes tűzoltó egyesületben végzett tevékeny, önfeláldozó munkájáért.

Bugac Nagyközségért kitüntető díjat vehetett át Nyúl Ferenc, a Bugaci Gazdabolt falain belül eltöltött több mint 3 évtizedért, amelyben szakértelemmel, becsülettel, alázattal, lelkiismeretesen szolgálta a falu közösségét munkaidőn túl vagy hétvégén is számíthatott tanácsaira, segítségére Bugac lakossága.

Bugac Nagyközségért kitüntető díjat adományozott a testület az alsómonostori önkéntes közösség részére, azért az évek óta tartó, lelkes társadalmi munkáért, amellyel erősítik a helyi közösséget. Programjaikat önszerveződő módon valósítják meg, melyek közül is kiemelkedik a családi nap és a szüret. Tenni akarásuk, kitartásuk, önzetlenségük példaértékű.

Bugac Nagyközségért kitüntető díjat adományozott a képviselő testület Dobó Éva Ágota, az Aranymonostor projekt szakmai vezetőjének, azért mert 2014-ben meglátta a különleges lehetőséget a pétermonostori ásatás leleteiben, az Aranymonostor elnevezésért, a brandért, amelyet ő álmodott meg. Az elhivatott, kitartó szakmai jelenlétért, lelkes, lelkiismeretes, hozzáértő segítségért, amely nélkül a bugaci Aranymonostor projekt nem születhetett volna meg. A támogató munkáért, amelyet Bugac jövőéért, a bugaciakért tett.

Bugac Nagyközség Díszpolgára kitüntető címet kapta dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, aki hitt abban, hogy a bugaci határ értéket rejt, és 2010 óta folyamatosan lehetővé teszi, támogatja, szakértelmével, tudásával irányítja a pétermonostori ásatásokat, miközben személyes jelenlétével, a gyerekek, a településünkre érkező látogatók fogadásával, előadásaival, nyilatkozataival, szaktudományos munkájával felhelyezte Bugacot a történelem palettájára – adta hírül közösségi oldalán a bugaci önkormányzat. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában