Jobb Veled A Világ Alapítvány

2023.08.29. 18:48

Bács-Kiskunban már 73 intézmény csatlakozott a Boldogságóra Programhoz

A 2023/2024-es tanévre vonatkozóan eddig országosan csaknem 1500, ebből Bács-Kiskun vármegyében 73 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, de még egy hónapig, szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Jobb Veled A Világ Alapítvány által 10 éve elindított Boldogságóra Program töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusok és a gyerekek körében. Nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az Alapítvány módszertana. A programba bekapcsolódó Bács-Kiskun vármegyei oktatási intézmények létszáma tovább növekedhet, ugyanis a Boldogságóra Programhoz 2023. szeptember 30-ig várják a jelentkezéseket a szakemberek IDE kattintva. 

– A program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk. A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A programunk célja ugyanakkor nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni az eléjük kerülő problémákkal, valamint, hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészségük megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására – nyilatkozta a Boldogságóra Programról Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled A Világ Alapítvány elnöke.

A ELTE eddigi kutatásai töbek között igazolták, hogy a boldogságórán elsajátítottak hatására a tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, szignifikánsan jobb teljesítményt érnek el a divergens gondolkodást, az ötletgazdagságot és a gondolkodásbeli rugalmasságot vizsgáló tesztekben.

A kecskeméti intézmények közül csatlakozott például, a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája, a Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Iskolája, a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Szakközépiskola, és még sokan mások. Az folyamatosan frissülő intézmények listája IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában