Tanácskozás

2023.08.29. 17:08

Átlagosan 10 százalékkal emelkednek a térítési díjak Bácsalmáson

Október elsejétől átlagosan 10 százalékkal emelkednek a bácsalmási intézményekben alkalmazandó térítési díjak. Többek között erről is döntöttek a városatyák a hétfőn délután megtartott soron kívüli tanácskozáson.

Juhász Jenő

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az önkormányzat helyi rendeletének a módosítását a nyersanyagköltségek emelkedése tette szükségessé a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelemnél és a szociális alapellátásnál.

Ennek alapján: Bácsalmáson a bölcsődei ellátásért naponta 700 forintot, az óvodai ellátásért (napi 3-szori étkezéssel) 760 forintot, míg az általános iskolásoknak 910 forintot kell majd fizetniük. A gimnáziumi tanulóknak 535 forintba fog kerülni az ebéd, a diákszálló napi 5-szöri étkezéssel pedig 1580 forintba.

A szociális felnőtt étkeztetésnél az ebéd térítési díja 1210 forint, lakásra történő szállítással pedig 1525 forint lesz majd az ősz második hónapjától. Nem változik a házi segítségnyújtás és támogató szolgálat (szállítás, személyi segítés) szolgáltatási díja.

A bácsalmási kistérséghez tartozó óvodák (Bácsszőlős, Csikéria, Mátételke) térítései díjai is változnak a rendelet módosításával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában