Programok

2023.08.19. 13:36

Átadják a városi elismeréseket is a kalocsai nemzeti ünnepen

Legnagyobb nemzeti ünnepünk augusztus 20., az alkotmány, az államalapítás, Szent István király és az új kenyér ünnepe. Kalocsán az Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében tartott programsorral ünnepelnek. Mutatjuk a programot!

Zsiga Ferenc

Augusztus 19-én, szombaton este kezdődnek az ünnepi események, míg a hivatalos ünnepségeket vasárnap tartják meg. Szombaton este hét órakor utcabál lesz a Soundwitch zenekarral az Érsekkertben, a Platán Rendezvényközpontban, egészen hajnali kettőig. Augusztus 20-án, vasárnap reggel fél kilenckor a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével ünnepi testületi ülés kezdődik, amelynek keretében átadják a város 2023. évi kitüntető díjait. A kalocsai képviselő-testület június 29-ei képviselő-testületi ülésén döntött a városi elismerésekben részesülők személyéről. Az augusztus 20-ai ünnepi testületi ülésen

  • Kalocsa Városért – Csáky Imre-díjat vehet át: Romsics Imre múzeumigazgató, a kalocsai népi hagyományok megőrzéséért, archiválásáért és átörökítéséért.
  • Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisinger Ferenc-díjat vehet át: Katus Györgyné óvodavezető, több évtizedes óvodákban végzett pedagógusi munkája elismeréseként.
  • Kalocsa Város Tudományos Életéért – Tóth Mike-díjat vehet át: Baranyiné Hellényi Viktória, a kalocsai szakképzésben végzett kiemelkedő munkájáért.

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus-díjat vehet át:

Dudás Szilvia tánctanár, a kalocsai gyermek táncoktatásban végzett munkájáért.

  • Kalocsa Város Művészetért – Haynald Lajos-díjat vehet át: Juhász Lászlóné, kézműves munkássága elismeréseként.
  • Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre-díjat vehet át: Cserenkó Gábor, írói munkássága elismeréseként.
  • Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díjat vehet át: Tóth Tibor, a városban és a járási hivatalban végzett munkája elismeréseként.
  • Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat vehet át: Baltásné Sipka Ibolya, több évtizedes példamutató orvosi munkájáért.
  • Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István-díjat vehet át: Vicai Optika Kft., a városban végzett több évtizedes kiemelkedő munkájukért, társadalmi szerepvállalásukért.
  • Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat vehet át: Apród Péter tanár, a város diáksportjának segítéséért.
  • Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat vehet át: Domokos Julianna, karitatív munkája elismeréseként.
  • Kalocsa Város Ifjúsági Díjat vehet át, megosztva: Vörösváczki Edmond és Pergel Norton tanulók, a közösségi munkájuk elismeréseként.
  • Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díja: dr. Lakatos Istvánné, kiemelkedő tanári munkájáért.

Tíz órakor ünnepi szentmise lesz a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. A tizenegy órakor kezdődő városi ünnepi megemlékezés keretében megkoszorúzzák a Szentháromság téren álló Szent István szobrot, ahol dr. Filvig Géza polgármester mond majd ünnepi beszédet. A hagyományos kenyérszentelésre is az ünnepély keretében kerül sor. Közreműködnek a Mezei Virágok Népdalkör, a Piros Rózsa Táncegyüttes, valamint Kállai Sándor és Kerekesné Geri Zsuzsanna.

Délután öt órától a Shisha Café zenekar ad koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon Este fél héttől operett gála lesz a szabadtéri színpadon. Közreműködnek a Broadway Stars Company művészei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában