Szent István-napi programsorozat

2023.08.20. 13:21

Aratófelvonulással ünnepeltek Kerekegyházán – galériával, videóval

A helyi nyugdíjasklub kiállításának megnyitójával indult szombaton a Szent István-napi programsorozat Kerekegyházán, a Katona József Művelődési Házban. Az ünnepség látványos része a huszadik aratófesztivál volt.

Gulyás Sándor

Az aratógépek, a traktorok dübörögve, a fogatosok nótázva vonultak végig a város utcáin.

Fotó: Gulyás Sándor

Az aratógépek, a traktorok dübörögve, a fogatosok nótázva vonultak végig a város utcáin. A felvonulókat dr. Kelemen Márk polgármester fogadta a főtéren, az idei aratás eredményességről Boldizsár András számolt be. Az aratásról szóló jelentés elhangzása és a gabonakoszorúk átadása után a város első embere osztotta meg ünnepi gondolatait jelenlévőkkel. Az új kenyeret Ruskó Norbert plébános szentelte meg, áldást mondott Pálóczi Károly református lelkipásztor.

Ez alkalommal köszöntötték azokat a polgárokat is, akik az utóbbi időkben legtöbbet tettek a köz érdekében. 

Kerekegyháza Város Önkormányzatának képviselő-testülete Kerekegyháza Közösségéért Díjjal tüntette ki Szűcs Bálintot, a helyi általános iskola nyugdíjba vonuló szakácsát, valamint a Kerekegyházi Nyugdíjas Klubot. A Kerekegyháza Közszolgálatáért Díjat a Kerekegyházi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságának, Oroszné Kovács Éva nyugdíjba vonuló tanárnőnek, Kaszab Mónika gondozónőnek ítélték oda a városvezetők. Az Év Kerekegyházi Vállalkozója Díjat Ádám Zsolt az Ádám Bau Kft. ügyvezetője kapta. A Kerekegyházi Tehetség Díjat Polgár Panka, a leányfutballban, a Kerekegyháza Sportjáért Díjat Mozsárik Levente, az uszonyos úszósportágban elért kiemelkedő eredményeiért érdemelte ki. Nyugdíjba vonulási emléklapot vehetett át Tuman Lászlóné Polyák Ildikó dajka, Kövecses Gergelyné Kozma Ilona dajka, Tóth Józsefné Szabó Piroska iskolai konyhai dolgozó, Tóth-Szivák Sándor mezőőr.

A város külön elismerésben részesítette a Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubját. Kerekegyháza Város Önkormányzata és a Kerekegyházi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság a Törökországban bekövetkezett földrengést követően nyújtott hősies munkájáért „Önzetlen szolgálat külön elismerésben” részesítette András Attila és Balázs István tűzoltókat. A kitüntető címeket dr. Kelemen Márk polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Kaldenekker Zoltán alpolgármester adta át a település legkiválóbbjainak.

Idén sem maradt el a hagyományos cséplőbemutató és a táncház sem. A gyermekeket és a felnőtteket a Szent István-napi rendezvény keretében színpadi és szabadtéri programok várták. Helyi és országosan ismert előadók léptek a színpadra. A napot utcabál zárta. Az ünnepi istentiszteletet vasárnap a református, majd a Szent István-napi búcsút a katolikus templomban tartották meg.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában