Emlékmű

2023.08.22. 15:58

A zsanai falunapon leplezték le Attila szobrát

Az elmúlt hétvégén tartották a falunapot Zsanán a központi parkban, ahol az államalapító király, Szent István szobra közelében felavatták a hunok királya, Attila emlékművét is.

Pozsgai Ákos

Az avatón a testvértelepülés, Istenmezeje képviselőivel közösen leplezték le a szobrot

Fotó: Pozsgai Ákos

A megmaradásunkhoz kell fizikai, szellemi és gazdasági erő, de legfőképp kell a közösségeink ereje. Zsanán egy összetartó és erős közösség él – hangoztatta Bányai Gábor kormánybiztos, Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselője, a megemlékezésen. Az országban a zsanai az ötödik egész alakos Attila szobor, amely Demeter Csaba szobrász alkotása, amelyet az avatón a testvértelepülés, Istenmezeje képviselőivel közösen lepleztek le, majd Seffer Attila kiskunhalasi katolikus plébános megáldotta.

A falunapon a helyi óvodások és iskolások műsora után, A Vajtó és világ című humoros gasztro stand-up bemutató kezdődött, a népszerű séf, Vajtó Laci vezetésével krumplis gombóc is készült. A falunapi vacsora fő fogása birkapörkölt volt, az esti program részeként, levetítették az Üvegtigris című film első részét, majd online közönségtalálkozón beszélgethettek a zsanaiak a film szereplőivel és alkotóival. Rudolf Péter rendező-főszereplő (Lali), Gáspár Sándor (Róka) és Kovács Gábor producer vállalták a bezsélgetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában