Elismerés

2023.08.22. 14:52

A III. Kun Találkozón adták át a település kitüntető díjait Szankon – galériával

Ünnepi szentmise, tudományos konferencia, hagyományőrző műsorok, lovasbemutatók és gyermekprogramok kísérték a III. Kun Találkozót az elmúlt hétvégén Szankon. A Kun emlékhely mellett felállított színpadon adták át a település idei kitüntetettjeinek járó díjakat.

Pozsgai Ákos

Varga Ferencné polgármester és dr. Nárai Tibor orvos

Fotó: Pozsgai Ákos

Szentmártoni János, művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy Szankon pezsgő kulturális élet van, amelynek vezetése nemcsak a település gazdasági mutatóira figyel, hanem arra is, hogy a település lakóinak lelki, szellemi igényei is kielégítést nyerjenek, hogy bekapcsolódhassanak a magyar kulturális élet vérkeringésébe.

– Itt az emberek nem csupán élnek egymás mellett, hanem erős, összetartó közösségé is összeforrtak. Szank vezetése és polgárai egy stabil értékrend alapján építették fel az életüket, amelyben minden a helyén van, Isten, a közösség, a családok és az egyes ember is. Bizonyára nem véletlen a választott jelmondat sem, hogy „Tedd a jót, kerüld a rosszat”. Ez erkölcsi alaptétel és egyben életvezetési vezérfonal is, amely olyan biztonságos környezetet képes teremteni, amelyben minden nemzedék megtalálja a helyét – mondta a helyettes államtitkár.

Varga Ferencné polgármester ismertette és adta át az önkormányzat idei kitüntetettjeinek járó díjakat.  Szank Községért kitüntető díjat vehetett át Dr. Nárai Tibor háziorvos, aki az orvosi diploma megszerzése után a kiskunhalasi kórház belgyógyászatán, valamint, majd 1994-től 1997-ig Kiskunmajsán dolgozott háziorvosként. 2005-ben ismét visszatért Szankra, és kezdett el dolgozni az I. számú háziorvosi körzetben. A településen a vészhelyzet ideje alatt végzett lelkiismeretes gyógyító munkájáért a képviselő-testület-2022-ben „Szank Község Egészségügyéért” kitüntető díjban részesítette. A mai napig dolgozik belgyógyászként a kiskunmajsai Szakorvosi Rendelőintézetben.

Szank Község Közszolgálatáért szakmai kitüntető díjat adományozott a képviselő-testület Vincze Jánosné nyugalmazott szanki jegyző részére szakmai, hivatásbeli érdemeinek elismeréséül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában