Bács-Kiskun

2023.07.26. 15:35

Új mentőautók és félautomata életmentő készülék szolgálja a betegek biztonságát

Tovább javult a sürgősségi betegellátás Bács-Kiskun vármegyében is, az elmúlt négy hónapban, 1,5 milliárd forintból országosan szolgálatba állt 33 új mentőautóból egy a kecskeméti egy pedig a kiskunhalasi mentőállomásra érkezett. A bácsalmási mentőállomás pedig egy új, oktató félautomata defibrillátor kapott a Bácsalmási Mentő Alapítvány támogatásával.

Pozsgai Ákos

Új mentőautó érkezett a kiskunhalasi mentőállomásra

Fotó: Pozsgai Ákos

A szolgálatba helyezett új autókkal öt év alá csökken a mentőautók átlagéletkora. 2010 óta több mint ezer mentőautót cseréltek le, ezen belül 2017 óta pedig több mint hétszázat. A kormány hat éve döntött arról, hogy öt év alá csökkenti a mentőautók átlagéletkorát. 2010 előtti az Országos Mentőszolgálat nagyon elöregedett gépjárműparkkal rendelkezett. A közeljövőben az országban elkészül tizennégy mentőállomás energetikai korszerűsítése mintegy 3,5 milliárd forintos forrásból, köztük a kiskunhalasi mentőállomás épülete is megújul. Szigetelik a tetőszerkezetet, új nyílászárókat építettek be, valamint a külső homlokzat szigetelést kapott. Emellett, távvezérelt ajtókat szereltek fel a régi garázskapuk helyett.   

A bácsalmási mentőállomás egy oktató defibrillátor kapott egy sikeres összefogásnak köszönhetően a Bácsalmási mentő Alapítvány közreműködésével. Az oktató készülékkel most már nem csak a szakdolgozókat tudják oktatni, hanem a laikus érdeklődőket is. Hamarosan az iskolákban és különböző rendezvényeken találkozhatnak vele az érdeklődők.

Fotó: Pozsgai Ákos 

Bácsalmáson, a helyi K&H Bank pénzkiadó automatájához, 2022. decemberében már kihelyeztek egy hasonló életmentő eszközt, szintén a Bácsalmási Mentő Alapítvány közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában