Érzékelések kertje

2023.07.01. 14:35

Levendula ösvényből kézműves remekek készülnek – galériával

A hunyadivárosi nyugdíjasok ismét leszüretelték a levendulát a kecskeméti Érzékelések kertjében. Az illatos növényből hamarosan kézműves remekek készülnek.

Sebestyén Hajnalka

A gyorskezű hölgyek alig két óra alatt begyűjtötték a kert elvirágzott tetemes mennyiségű levenduláit a II. Rákóczi iskola melletti kertben

Forrás: Lions Club

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub közös aktivitásaként, a lions klub által létrehozott Érzékelések kertjében levendulaszüretet tartottak a napokban. A részletekről Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke számolt be. A gyorskezű hölgyek alig két óra alatt begyűjtötték a kert elvirágzott tetemes mennyiségű levenduláit a II. Rákóczi iskola melletti kertben. 

Kuli Józsefné Erzsike a nyugdíjas klub vezetője telefonon köszönte meg a lehetőséget, hogy ingyenesen jutottak a virágokhoz, melyből a klub ügyes kezű tagjai Révész Gyuláné Franciska vezetésével kézműves termékeket készítenek. Ezekből többek között a Mátyás Király Általános Iskola kisdiákjainak, és a mellette lévő bölcsődéseknek is ajándékoznak majd. A leszüretelt levendulából a kert melletti Macska-Cicó Bölcsödének is jutott egy kisebb mennyiség. 

Még előtte a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai szedhettek a virágokból, valamint a Gyenes Kertészet jóvoltából az eltűnt egynyári növényeket is pótolták a lions klub tagjai, immár másodszor. Az első ízben ellopott növények helyett másfél héttel ezelőtt még a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai segítségével ültettek újakat a klubtagok.

 



 

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában