Carbage Run

2023.07.05. 14:28

Halason is átrobogott a flúgos futam – galériával

Hatalmas kürtölés verte fel Kiskunhalas csendjét két napon keresztül, vidám német és holland autóversenyzők robogtak a települést átszelő főútvonalakon. A résztvevők a Carbage Run nevű futammal jöttek, több száz egyedileg dekorált járgánnyal. A túra résztvevői egész Európát átszelik érintve Németországot, Ausztriát, Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát, Romániát, Magyarországot és Szlovákiát.

Pozsgai Ákos

A résztvevők a Carbage Run nevű futammal jöttek, több száz egyedileg dekorált járgánnyal

Fotó: Pásztor Gergely

A Carbage Run Európa legnagyobb autóversenye, minden évben több száz egyedileg dekorált autó szeli át Európát azért, hogy megismerjék a kontinenst, és közben egy jót bulizzanak. A szabályok nagyon egyszerűek: a résztvevők 5 napon keresztül utaznak Európában egy olyan autóban, amely legalább 15 éves, és az értéke nem több mint 500 euró. 

Először 2009 nyarán rajtolt el a flúgos futam, akkor alig több mint félszáz autóval, az eltelt 15 évben mintegy 16 ezer ember vállalkozott az őrült túrára, és mivel népszerűsége töretlen, évről évre egyre többen csatlakoznak.

A túra nem elsősorban a sebességről szól, hanem a kalandról, az út során szerzett élményekről. A részt vevők útjuk során őrült feladatokat is teljesítenek, ami miatt időnként bizarr helyzetbe is kerülnek. Többnyire olyan helyeken járnak, ahol előtte még soha. A kedden és szerdán Kiskunhalason át robogó futam résztvevőit olvasónk, Pásztor Gergő kapta lencsevégre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában