Adakozás

2023.07.27. 14:45

Egy házaspár énekeskönyveket ajándékozott a lakiteleki és nyárlőrinci híveknek

Könyvet ajándékozni manapság már talán nem is annyira divatos dolog. Szerencsére azonban sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy kiadvány örök érvényű lehet. Így gondolta ezt egy házaspár is, akik 50 darab új énekeskönyvvel ajándékozták meg a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközséget. Az adakozók névtelenül szerettek volna örömet okozni a gyülekezeteknek, hogy a 2021-ben kiadott, megújult énekeskönyv tartalmát minél hamarabb és minél többen megismerhessék.

Lizik-Varga Katalin

50 darab új énekeskönyvvel ajándékozták meg a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközséget

Fotó: Kókai Géza

Énekeskönyveket évszázadok óta használnak a különböző egyházak felekezetei, a Magyarországi Református Egyház Zsinata pedig 2009 végén arról határozott, hogy elkezdik a reformátusok körében használt énekeskönyv megújítását. 2021-ben meg is jelent az új kiadvány, mely az egész magyar reformátusság szolgálatára vált már most is. Ugyanis a régebbi tartalmat kibővítették új dalokkal, melyeket a tapasztalatok szerint szívesen tanulnak meg és énekelnek a gyülekezetek. 

Kókai Géza, a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség lelkésze elmondta, hogy a lakiteleki és a nyárlőrinci gyülekezetekben hagyomány, hogy minden hónapban tanulnak egy új éneket. Amióta megjelent az új énekeskönyv, azóta abból választunk – tette hozzá. Mint mondta, még nem mindenki tudta beszerezni a megújult énekeskönyvet, ezért sokszor fénymásolatokat kellett készíteni, hogy mindenki lássa a kottát és a szöveget egyaránt. Jelenleg párhuzamosan használjuk a régi és az új énekeskönyveket, azt tervezzük, hogy jövő év elején, januárban teljesen áttérünk a megújult énekeskönyv használatára – mondta. 

Hálát adunk Istennek és köszönetet mondunk az adakozó családnak, hogy gyülekezetünk 50 új énekeskönyvvel gyarapodhatott – hangsúlyozta a lelkész. Mint mondta, a könyveket a lakiteleki és nyárlőrinci templomban használják majd az istentiszteletre érkezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában