Zöld Misszió

2023.07.15. 20:54

Cserebere, fogadom: ruhavásár a környezettudatosság jegyében Kecskeméten − videóval

A környezettudatosság napjainkban jelentős szerepet tölt be és az ezzel kapcsolatos mozgalmak is egyre népszerűbbé válnak. Július 15-én reggel kezdődött Kecskeméten, a Füzes utca és a Vágó utca közötti zöld területen a második RuhaCsereBere a Zöld Misszió szervezésében.

Orosz Fanni Flóra

A látogatók nemcsak a ruhavásáron vehettek részt, hanem különböző zöld programokon is

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Zöld Misszió RuhaCsereBere abból a célból jött létre, hogy lehetőség legyen a már megunt, de jó állapotban lévő ruhadarabokat, cipőket, táskákat, egyéb kiegészítőket, amik csak foglalják a helyet az otthoni ruhásszekrényben, fenntartható módon árusítani, ami másnak lehet, hogy kincset ér − olvasható az esemény leírásában.

De a látogatók nemcsak a ruhavásáron vehettek részt, hanem különböző zöld programokon is. Simon Adél színtanácsadó javaslatai segítségével például egy letisztultabb gardróbot nyerhetünk magunknak. Az újrahasznosítás az egész esemény alatt központi tényező, ezért, ha nem eladni akarták a ruhákat a programra látogatók, akkor volt lehetőségük Molnár Dóra segítségével újjá varázsolni őket különböző hímzési technikákkal. Végül pedig abban az esetben, ha az egyes ruhadarabok már menthetetlenek és a második esély sem segítene rajtuk, textil-újrahasznosításhoz el lehetett adományozni.

Az eseményről Zubor Melissza a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt képviselője számolt be, ami az alábbi videóban megtekinthető:

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában