Fülöpjakab

2023.07.13. 16:55

A hiányzó járda és kerítés miatt nem kapta meg a működési engedély a bölcsőde

Már csak a működési engedélyre van szükség ahhoz, hogy elindulhasson szeptemberben a mini bölcsőde Fülöpjakabon.

Vajda Piroska

Forrás: Fülöpjakabi Önkormányzat hírei Facebook-oldala

 A napokban helyszíni szemlét tartottak a kormányhivatal szakemberei, akik az intézményben szinte mindent rendben találtak, néhány apró kivétellel. Mivel szomszédos ingatlan járdája és kerítése nem készült el az engedélyt sem kapja meg az önkormányzat – tudtuk meg Bodor Sándor, polgármestertől, aki bízik abban, hogy több egyeztetés után a szomszéd ház tulajdonosa eleget tesz a kötelezettségeinek. A településvezető reméli, hogy mindez nem akadályozza majd a tervezett szeptember elsejei nyitást.

A település új bölcsődéje közel 99 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg az Alkotmány utcában. A hét férőhelyes, egy csoportos, új mini bölcsőde ideálisan a település központjában található és a falu minden pontjáról könnyen elérhető.  Az épület földszintes jellege lehetővé tette a teljes körű akadálymentesítést a gyermekek és a szülők által használt részekben. A közlekedő felületek burkolatában pedig infokommunikációs akadálymentesítést alkalmazva vezető sávokat helyeztek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában