Közlekedés

2023.06.28. 07:47

Útinform: szerdán ezeken a szakaszokon érdemes jobban figyelni Bács-Kiskunban

Nézzük, hogy szerdán hol találkozhatunk a Bács-Kiskun vármegyei közutakon útlezárásokkal és korlátozásokkal.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.om / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, 
– Röszke irányába, a 31-es jelű Ócsa, Üllő csomóponttól a 44-es jelű Szolnok/Újhartyán/Dabas csomópontig haladva a belső elválasztó sávot kaszálják. A mozgó terelés mellett a külső sávba kell sorolni.
– Budapest felé a 44-es kilométer közelében Újhartyánnál a burkolat hibáit javítják ki 14.00 és 18.00 között. A külső sávot kerítik el a forgalom elől.
– Budapest irányába Kecskemét térségében a 89-es kilométer nél reggel 8-tól 11 óráig a külső sávot lezárják, mert a burkolatot javítják.
– Röszke felé, Szatymaz térségében 12 órától 14 óráig a belső sávba kell sorolni, mert a 153-as kilométernél burkolatot javítanak.
– a főváros felé Balástya térségében a 148-as kilométernél 14.30 és 16.00 között a burkolatot javítják, ezért a belső sávba kell sorolni.
– a sövényt vágják vissza az országhatár felé, ezen okból reggel 7 órától délután fél 6-ig a külső sávba kell sorolni a 88-as és a 94-es kilométer között.
– szalagkorlátot javítanak és állítanak helyre Budapest irányába, a 106-os kilométernél, valamint a 97-es kilométernél is. 10.00 és 4.30 között az aktuális munkaállomásnál váltakozó sávlezárás követel figyelmet.
– Budapest felé a 159-es kilométertől a 147-es kilométerig haladva az elválasztó sávot kaszálják, illetve az járművekből eldobált szemetet szedik össze. Az aktuális munkaterület mellett lassan mozgó géplánc halad, ezért csak a külső sáv lesz használható.
– Röszke felé, Kecskemét után a 94-es kilométernél 7.30 és 9.30 között a védőkorlátot állítják helyre. A külső sávot lezárják.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Dózsa György út csomópontja előtt közműépítési munkákat végeznek. A 86-os kilométernél félpályás útlezárás van érvényben, irányonként egy sáv járható. 

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt az 5-ös kilométernél, illetve 8-as kilométernél félpályán halad a forgalom. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.
Távolabb, Békéscsaba elkerülő szakaszán a burkolatot javítják. A 116-os kilométer környezetében napközben jelzőőrös irányításra készüljenek!

Az 51-es főúton, 
– Dunaharaszti elkerülő szakaszán aszfaltoznak. A 19-es kilométer után félpályás lezárás mellett dolgoznak. Jelzőőrök irányítják a forgalmat, mindennapos a torlódás.
– Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!

Az 51-es főúton több helyszínen is kaszálnak napközben: 
– a 184-es és a 192-es kilométer (Dávod és az országhatár) között,
– a 119-es és a 127-es kilométer között, (Kalocsa és a miskei elágazás közötti szakaszon) valamint
– a 139-es és a 156-os kilométer (az M9-es csomópont és Baja) között. 
Mindhárom munkaterületnél mozgó terelés mellett útszűkületen kell áthajtani. Fokozott figyelemmel, kellő óvatossággal vezessenek a munkaterületek mellett!

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton,
– a 30-as és a 41-es kilométer között mozgó tereléssel lezárják a fél útpályát kaszálás miatt.
– Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

Kamionstop:

A kamiontilalom a hét végén július 1-jén, szombaton este 10 órától, július 2-án, vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!