Közlekedésbiztonsági nap

2023.06.13. 16:38

Játszva tanulták a biztonságos közlekedés szabályait a kecskeméti óvodások – galériával

A gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítése érdekében tartottak közlekedésbiztonsági napot a kecskeméti Corvina óvodában. A tíz várost érintő roadshow kecskeméti állomásán közel 50 gyermek tanulhatott játékosan a biztonságos közlekedésről. Ők is, és Kecskemét összes ballagó óvodása, mintegy 1075 gyermek kap közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó ajándékcsomagot a napokban.

Lizik-Varga Katalin

A tíz várost érintő roadshow kecskeméti állomásán közel 50 gyermek tanulhatott játékosan a biztonságos közlekedésről.

Fotó: Bús Csaba

A Biztonságosan az iskolába rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervezett közlekedésbiztonsági programot.

A KTI adatai szerint országos átlagban, évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a biztonságos közlekedésre nevelést már az óvodában el kell kezdeni. A most megrendezett program is ebben segített, hiszen a gyermekek játékos formában tanulhatták meg a közlekedés alapvető biztonsági szabályait, ismerkedhettek a táblákkal, a járművekkel. 

Az új kezdeményezésben a nagycsoportból ballagó gyermekek felfrissíthették közlekedésbiztonsági ismereteiket és a rendezvény keretében – a biztonságos közlekedésüket segítendő – ajándékcsomagot is kaptak, ami amellett, hogy a biztonságos iskolába jutásban segíti majd őket, a tanévkezdéshez szükséges eszközök egy részét is tartalmazza. Ezt a csomagot Kecskemét összes ballagó óvodása, azaz 1075 gyermek megkapja. 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a rendezvényen elmondta, hogy ez a program amellett, hogy színesítette a kicsik mindennapjait, felhívta a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára is. Hangsúlyozta: igenis fontos a balesetmentes közlekedés, és ezt már óvodás korban el kell kezdeni tanítani. 

Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese elmondta, kutatásaik azt mutatják, hogy az óvodás korú gyermekek többek között a szabályismeretben és a biztonságtudatosságban messze felülmúlják a náluk idősebb korosztályok fiataljait. − Azt szeretnénk, hogy ezek a gyerekek nálunk sokkal jobb közlekedőkké váljanak és, hogy a közlekedési morál folyamatosan javuljon − tette hozzá az igazgatóhelyettes.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában