Falunap

2023.06.01. 17:27

Huszadik alkalommal ünnepelnek együtt a tabdiak

Húsz éve rendeztek először falunapot Tabdiban. A hétvégi népünnepélyen erre is emlékeznek a helyi családok.

Barta Zsolt

A felvételen a tabdi gyerekek előadását láthatták a családok tavaly

Fotó: Barta Zsolt

A programsorozat a közel 1100 lelket számláló településen pénteken kezdődik. Este 5 órától felszáll a léghajó és a falut lehet felülről megtekinteni. Másnap reggel 6-tól lehet sorban állni a léghajó kipróbálására, 8 órától kistérségi baráti tűzoltóversennyel indul a nap. Akik ezen nem indulnak, azok a kakasfőző-versenyre nevezhetnek.

Majd félórával később indul a Tabdi Kétkeréken kerékpáros-verseny. Útvonal: tabdi sportpálya-Kiskőrös-tabdi sportpálya. A gyerekeket a sportpályán ingyenes ugrálóvár és csúszda várja. A kerékpáros- és a főzőverseny díjkiosztója után, 14 órakor következik a polgármesteri köszöntő.

A nézők a helyi óvoda és iskola diákjainak a műsorát nézhetik meg, majd 16 órától magyar nótákkal folytatódik a nap. 17.30-tól Gmoser István zenés műsora, 19 órakor Eddie & The Space Dogs koncertje szórakoztatj a nagyérdeműt. A falunapi est sztárfellépője 20.45-kor Sipos F. Tamás lesz. A koncert után tűzijáték, majd Hashtag A party band műsora. Másnap vasárnap 15 órakor tartják a Tabdi falunapok a kezdetektől című helytörténeti kiállítás megnyitóját a művelődési házban. Ezt követően 17 órakor a Szeleburdi Amálka zenés mesejátékot a Tabdi Amatőr Színjátszók adják elő az intézményben.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában