Programajánló

2023.06.29. 16:31

Ezt nem érdemes kihagyni: növénysimogató a Kecskeméti Arborétumban

A modern életmód és a technológiai fejlődés előrehaladása egyre távolabb sodor bennünket a természettől. Azonban az utóbbi időben az is látszik, hogy egyre többen érdeklődnek a természettel kapcsolatos programok iránt.  A Kecskeméti Arborétum területén lévő Mediterrán ösvény növénysimogatója egy különleges élményt kínál a természet szerelmeseinek. 

Lizik-Varga Katalin

Forrás: Kecskeméti Arborétum Facebook-oldala

A Földközi-tenger vidékén sok aromás illatú gyógy- és fűszernövény tenyészik, ebből láthatunk a Kecskeméti Arborétumban egy kis bemutatót. Ha megsimogatjuk őket, aromás illatukkal örvendeztetnek meg bennünket, ha morzsolgatjuk az ujjaink között a leveleket, közelről érezhetjük az illatukat, bőrükön közvetlenül is tanulmányozhatjuk hatásukat.Nem utolsó sorban itt megtapasztalhatjuk a növények textúráit és formáit is. 

A szakemberek szerint a növényekkel való közvetlen érintkezés nyugtató hatással van ránk. Az mondják, a növények simogatásával csökkenthető a stressz és enyhíthetők a szorongásos tünetek is nem beszélve arról, hogy a közérzetünknek is jót tesz a természet közelsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában