Közlekedés

2023.05.26. 07:30

Útinform: pénteken sem áll meg a munka az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. 
– több helyen javítják a szalagkorlátot. Röszke felé 44-es Dabas-Albertirsa csomóponttól égészen a Kecskemét-észak csomópontig, valamint Budapest felé a 74-es-és a 43-as kilométer között szakaszosan zárják le a belső sávot.
– 8 és 17 óra között pedig zajvédő falat építenek Kecskemét térségében. A 85-ös és a 83-as kilométer között, a főváros tartóknak a belső sávba kell sorolniuk.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Dózsa György út csomópontja előtt közmű építési munkákat végeznek. A 86-os kilométernél félpályás útlezárás van érvényben. 
A 44-es főúton, 
– Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt az 5-ös kilométernél (06.04-ig), illetve 8-as kilométernél félpályán halad a forgalom. 
– Gyula térségében aszfaltoznak, ezért napközben a 130-as és a 134-es kilométer között, az aktuális munkaterületnél félpályás lezárásra kell számítani. 

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 53-as főúton, Kiskunhalas átkelési szakaszán a burkolatot javítják. 7 és 15 óra között az 52-es és az 56-os kilométer között szakaszosan. Az aktuális helyen jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 54-es főúton, Sükösd és Érsekhalma között is kaszálnak. Napközben mozgó tereléssel dolgoznak a 84-es és a 94-es kilométer között, ezért félpályás korlátozásra számítsanak az arra közlekedők. 

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél egy sávosra szűkítették az útpályát, ezért a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindennaposak a torlódások, ezért az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak! 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán az 1-es és a 3-as kilométer között az útmenti növényzetet kaszálják, reggeltől estig mozgó terelés mellet a fél útpályát zárják le. 

Kamionstop:

Az ünnepi kamiontilalom 05.28-án vasárnap 6.00-22.00 óráig tart, majd hétfőn, 05.29-én ugyancsak 6.00-22.00-ig lesz érvényben!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában