Rendezvény

2023.05.18. 18:16

Új alkotással bővül a szoborpark Kiskőrösön

Pénteken 15 órakor új alkotással bővül a kiskőrösi Petőfi Műfordítói Szoborpark. Choli Daróczi József író, költő és műfordító mellszobrát avatják fel a városközpontban.

Barta Zsolt

A felvételen Kállai András a szobor alkotója, dr. Filus Erika múzeum igazgató és Kunhegyesi Ferenc kiskőrösi festőművész

Fotó: Barta Zsolt

A rendezvény a Kiskőrösi Évfordulók Napja programsorozat keretében történik meg. Az alkotó Kállai András szobrászművész volt. Mint ismert, Petőfi Sándor szülőházának szomszédságában található a világon egyedülálló Petőfi Műfordítói Szoborpark, amelyet a kiskőrösi székhelyű Országos Petőfi Sándor Társaság hozott létre 1986-ban. A parkban jelenleg 18 szobor található, amely most új alkotással bővül. A létesítmény több szempontból is jelentős. Kizárólag Petőfi fordítóinak állítottak ilyen módon emléket; egyedülálló megoldás a helyi kultusz ápolására; és lehetőséget ad más országok irodalmával való kapcsolatteremtésre. A város szülöttjének a költeményeit félszáz nyelvre fordították le, így többek között például kínaira is.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában