Szent István Gimnázium

2023.05.25. 21:25

Sokan gyűltek össze a kalocsai gimnázium nagytalálkozóján

Hagyomány a Kalocsai Szent István Gimnáziumban, hogy minden évben május elején megrendezik az úgynevezett nagytalálkozót. Ezt az eseményt az 1989-ben, az öregdiákok által létrehozott baráti kör hívta életre, és minden évben meghívást kaptak rá az 50, 55, 60, 65, 70, 75 évvel ezelőtt érettségizettek.

Zsigmond Enikő

Ünneplő 1983-as évfolyam

Fotó: Zsigmond Enikő

 – Az elmúlt években merült fel a kezdeményezés, hogy a Kalocsai Szent István Gimnázium Baráti Körének hagyományos nagytalálkozójára fiatalabb jubiláns osztályokat is meghívjunk és a bensőséges ünnepséget szerény állófogadással, beszélgetéssel kössük össze. Idén nagy örömünkre meglepően sok vendéget tudtunk fogadni, akik kíváncsian fürkészték az érkező, ismerősnek tűnő arcokat. Több évfolyam is azt tervezte, hogy ezt a napot kötik össze az osztálytalálkozójuk időpontjával és eljönnek a rendezvényre – mondta el hírportálunknak Grabiczáné Fekete Zsuzsanna intézményvezető-helyettes.

Az ünnepség első részében, Hajdu István, a Baráti Kör elnöke köszöntője után a gimnázium diákjainak rövid irodalmi-zenés előadása következett. Perity Lajos intézményvezető az iskola jelenéről, mindennapi aktualitásokról beszélt a vendégeknek, majd átadta az idei Regnum-kupa győztes 12. C osztály képviselőinek a jutalmat.

Az ünnepség további részében került sor a megjelent évfolyamok okleveleinek átadására, majd az idei Gróf Széchenyi György-díjak kiosztására. Eddigi kiemelkedő szakmai pályafutásuk és tiszteletre méltó emberi értékeik alapján két volt „istvános” diáknak, dr. Göcsei Zsuzsanna neurológusnak és dr. Tamás Csaba Zsolt szívsebésznek ítélte a kuratórium a díjat.

A szervezők elmondták, hogy bíznak bízik abban, hogy ez az esemény felkelti azok figyelmét, akik jövőre vagy később jubileumi osztálytalálkozóra készülnek és szeretnének részt venni a nagytalálkozón, így minden, magát „istvánosnak” érző érdeklődőt várnak jövőre is a találkozóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában