Ballagás

2023.05.06. 17:17

Minden eddiginél több traktorral vonultak a jánoshalmi végzősök – galériával, videóval

Az ország leghosszabb, mezőgazdasági gépekből álló konvojával ballagtak a végzős diákok a Déli Agrárszakképző Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos gépes ballagásán szombat délelőtt. Minden eddiginél több, 144 traktor pöfögött a Felső-Bácskai kisváros utcáin.

Pozsgai Ákos

144 traktor pöfögött a jánoshalmi ballagáson

Fotó: Pozsgai Ákos

Több százan voltak kíváncsiak a traktoros konvojra, még azok is kijöttek az utak mellé, akiknek egyébként nem ballagott senkijük a nagy múltú agrárszakképző iskolában. Voltak, akik már kora reggel elfoglalták helyüket közvetlen a várost átszelő főút mellett, hogy a legjobb helyről nézhessék végig a szinte végtelen hosszúságú gépkaravánt. A rendőrség 7.45-kor zárta az utakat és hatalmas dudálás közepette indultak el a tanüzemtől a színes szalagokkal és lufikkal feldíszített traktorok és hatalmas munkagépek, a járműveken a ballagó diák neve és osztálya is látható volt. Mivel az ország számos pontjából tanulnak diákok az iskolában, ezért sok mezőgazdasági erőgép érkezett vidékről.

Jánoshalmán nem szokatlan a látvány, idén azonban a korábbiaknál is több, összesen 144 traktor és munkagép vonult fel.

A ballagási ünnepség délelőtt tíz órakor kezdődött az iskola udvarán, ahol mintegy 160 végzős diák búcsúzott az iskolától.

– A tudás megszerzésének középiskolai szakasza a mai nappal lezárul, egy olyan korszak, amely egy viszonylag zárt közösség nyújtott a számotokra biztonságot. Elkezdődik a felnőtté válás időszaka, amikor a felelősség a szüleitek és az iskola válláról a tietekre helyeződik át. Bízunk benne, hogy az itt töltött idő alatt hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy helyesen tudjatok majd dönteni, az átmenet zökkenőmentes legyen – ezekkel a szavakkal búcsúzott Taskovics Péter igazgató a végzős diákoktól.

Szólt arról is, hogy a megszerezett tudás egyik fokmérője, hogy minden az iskolában oktatott szakmában többen voltak, akik jól szerepeltek a különböző országos versenyeken, sokan döntős helyeket értek el. Az Ágazati Szakmai Érettségi tantárgyak versenyén az iskola gépésztechnikusai, valamint a mezőgazdasági OSZTV-n elért kiváló eredményekért többen külön elismerést vehettek át a ballagási ünnepségen.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában