Képviselő-testületi ülés

2023.05.25. 16:35

Méltatással kezdődött a képviselői munka Baján – galériával

Ünnepi percekkel kezdődött május 25-én a képviselő testületi ülés a Bajai Városháza dísztermében.

Márton Anna

Elismerést kapott a Duna Népzene Néptánc Tanoda

Fotó: Márton Anna

Elismerést vehetett át Nagy László a Bajai Kikötőműködtető Kft. Ügyvezetője, aki 2010 óta vezeti az Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Kft-t, 2023 március 15-e alkalmából honvédelemért kitüntető cím elismerésben részesült. Baja Megyei Város Önkormányzata nevében a városvezetők elismerő oklevelet és ajándékot adtak át az ügyvezetőnek. 

Reményi László az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje az Életben Maradni Mentő Alapítvány elnöke, 35 év hű és áldozatkész szolgálat után érdemelte ki a Kresz Géza díjat, melyet május 10-én vett át a Parlamentben. Az önkormányzat részéről ő is elismerő oklevelet és ajándékot vehetett át az ülésen. Reményi László beszédében Kresz Gézára emlékezett, aki 1887 május 10-én megalapította a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületet és az emberek iránti szeretetével fejlesztette a mentést. Az Országos Mentőszolgálat 1948 május 10-én alakult, jelenleg 254 mentőállomáson és mentési pontokon látja el Magyarországon a mentést. 

Elismeréseket vehetett át az év ápolója Oreskó Sándor és az év asszisztense Lampert Endre.

A Duna Népzene Néptánc Tanoda az ország egyik legnagyobb taglétszámú néptáncos műhelye, hangzott el a méltatásban. Fajd Flóra és Király Sándor néptáncpedagógusok koreográfiájával és felkészítésével érte el, hogy a Nagycsicsergő Néptánccsoport a 7. Hétszínvilág Bács-Kiskun Vármegyei Gyermek és Ifjúsági néptáncversenyen a kiemelt arany minősítést Kiskőrösön és a 31. Országos Gyermek és Ifjúsági néptáncversenyen az arany minősítést Szegeden. Tehetséggondozásuk eredményeképpen számos arany és kiemelt arany minősítést nyertek a közösség szóló táncosai, megyei , regionális, országos és nemzetközi versenyeken. Eredményeik megbecsüléseként az önkormányzat elismerő oklevelét és ajándékait vehették át a városatyáktól.

Az eseményt a Duna Népzene Néptánc Tanoda apró néptáncosai bevonulásukkal és énekükkel tették hangulatossá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában