Az utcazenész

2023.05.09. 18:34

Különleges produkciót mutat be Hobo a Kecskeméti Nemzeti Színház előtti téren

Április 13-án mutatták be a budapesti Nemzeti Színházban a Hobo: Az utcazenész című előadást. A 10. Színházi Olimpia keretein belül a legenda előadja a produkció „utcai” változatát, elsőként Kecskeméten, május 14-én – adta hírül honlapján a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Horváth Péter

A produkció a 10. Színházi Olimpia keretein belül ingyenesen megtekinthető

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház idén nagy örömmel csatlakozott a 10. Színházi Olimpiához, amelyet most először rendeznek meg Magyarországon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a teátrum két előadást is befogad a rendezvény keretein belül: az Újvidéki Színház Anna Karenina című produkciója még hátravan, az április 25-én bemutatott Koponyánk, körülbelül című előadás (Isteni Színjáték Társulat) pedig nagy sikert aratott mellett. Mindezek mellett, kísérő programként a  kecskeméti közönségnek lehetősége lesz májusban megtekinteni  a Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült Hobo: Az utcazenész című előadás „utcai” változatát is, amely előreláthatólag körbejárja majd a rendezvényhez csatlakozó színházakat, de elsőként Kecskeméten lesz látható.

A rendhagyó előadást a Kecskeméti Nemzeti Színház főbejárata előtt mutatják be május 14-én 16 órakor.

A színház közleménye szerint a produkció ihletője egy olyan gondolat, amely szerint Hobo úgy járja be Budapestet, hogy pontos helyszínt és időpontot hirdetne meg, szimplán csak zenélni kezd. Elképzelését megosztotta Vidnyánszky Attilával, akinek annyira megtetszett az ötlet, hogy színpadi produkcióként készítette el.

Az előadás során Hobo az utcazenész sorsát hivatott bemutatni, akinek semmi más megnyugvás nem maradt az életben, csupán saját zenéje. Hobo az ő saját történetét fogja elmesélni.

A produkció a 10. Színházi Olimpia keretein belül ingyenesen megtekinthető.

Forrás: kecskemetinemzeti.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában