Útinform

2023.05.05. 07:30

Közúti munkálatok, burkolatjavítások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a pénteken érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. (fix, 50479-50485 ágak)

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, két helyszínen is a burkolatot javítják: reggel 8.00 és 13.00 között Kecskemét térségében a 82-es km-nél, majd 13.00-tól 17.00-ig Örkény és Újhartyán között (a 48-as és a 47-es km között) dolgoznak majd. Mindkét munkaállomásnál a külső sávot kerítik el a forgalom elől.

Főutak:

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton az útmenti növényzetet gondozzák munkaidőben Kecel és Császártöltés között. A 62-es és a 69-es km között a félpályás lezárásnál a mozgó terelés mellett a forgalmat jelzőőr irányítja.

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as km-nél egy sávosra szűkítették az útpályát, ezért a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindennaposak a torlódások, ezért az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak!

Kamionstop:

A hétvégi kamiontilalom május 6-án, szombaton 22.00 órától, május 7-én, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában