Gyakorlat

2023.05.10. 21:00

Kórtermi tüzet szimuláltak Halason – galériával

A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház és a Halas Tűzvédelem Kft. közös tűzvédelmi gyakorlatot tartott a halasi börtön területén található egyik használaton kívüli romos épületében. Egy kórházi kórtermet rendeztek be megvetett ágyakkal, ahol a gyakorlat forgatókönyve szerint tűz keletkezett, lángra kaptak az ágyak is, amit a legrövidebb idő alatt el kellett oltani.

Pozsgai Ákos

Legrövidebb idő alatt el kellett oltani a tüzet

Fotó: Pozsgai Ákos, Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Az összehangolt gyakorlaton Vicai Zsolt, a halasi kórház tűz- és munkavédelmi vezetője, Babud Jenő ezredes, kirendeltség-vezető, dr. Szepesvári Szabolcs kórházi főigazgató, Hinkel Tamás alezredes, börtönparancsnok és Gyapjas János ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője is jelen voltak. 

A szimulált kórtermi tűzben ágymatracok kaptak lángra és más berendezési tárgyak is égtek, hogy még valóságosabb legyen a gyakorlat, palackból oxigént juttattak be a helyiségbe, valós kórházi körülmények között ugyanis előfordulhat, hogy a betegellátáshoz használt oxigénpalackok táplálják a tüzet. A lángok terjedését és a növekvő hőmérsékletét hőkamerákkal rögzítették a szakemberek, a kapott értékeket számítógépbe táplálva később elemzik. A halasi önkéntes mentőszervezet járművére telepített oltó berendezéssel fojtották el a lángokat, a gyakorlat tapasztalatait később értékelik a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában