Malta’s Got Talent

2023.05.25. 21:49

Idősek és fogyatékkal élők is megmutathatták tehetségüket a bácsalmási rendezvényen − galériával

Csütörtökön 7 helyszínről érkeztek csapatok a Malta’s Got Talent rendezvényre, melyen idős, demens, hajléktalan és fogyatékkal élő ellátottak, illetve az intézmények munkatársai mutathattak meg a tehetségüket. Az összejövetelen jelen volt dr. Jeney Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi régiójának vezetője és Huszák Zsolt, a Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoportjának lelki vezetője is.

Juhász Jenő

Megmutatták tehetségüket az idősek

Fotó: Juhász Jenő

Császár-Simon Mariann, a bácsalmási Időskorúak Otthonának vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd ezt követően kulturális műsorral és egy melegétellel kedveskedtek a résztvevőknek. A záróprodukció után a bácsalmási intézményvezető egy kis emlékajándékkal köszönte meg a fellépők bátorságát és a szórakoztató műsorukat. Hozzátette, hogy azt szeretné, ha a bácsalmási példa ragadós lenne, és a jövőben más intézményeknél is folytatódhatnának az ilyen összejövetelek.  

Császár-Simon Mariann elmondta, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Időskorúak Otthona Bácsalmás intézményben hagyomány, hogy a jó idő beköszöntével valamilyen közösségépítő rendezvényt szerveznek a társintézmények: Bácsalmás Alapszolgáltatási Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Önkéntes Csoport részvételével. − A cél, hogy a szürke hétköznapok egyhangúságát megtörve közös játékkal egy kis színt vigyünk ellátottjaink, munkatársaink életébe. Idén tavasszal arra gondoltunk, hogy szeretnénk valami újat, ahol a szórakozáson túl nem a játéké, hanem a kultúráé legyen a főszerep. Így született meg a Malta’s Got Talent ötlete, ami egy tehetségkutató rendezvény − mondta.

A Bácsalmási Alapszolgáltatási Központ nappali ellátása, Gondviselés Háza Aranysziget Idős Otthona Csongrád, Gondviselés Háza – Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona Csongrád, Gondviselés Háza Időskorúak Otthona Bácsalmás, Gondviselés Háza Idősek Otthona Jánoshalma, Komplex Hajléktalan Ellátó és Rehabilitációs Központ Kecskemét és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmás Önkéntes Csoport előadásait láthatták a jelenlévők.

A nagyszámú jelentkezés mutatja, hogy mennyire fontos egy idős, demens, hajléktalan vagy fogyatékkal élő számára az önkifejezés lehetősége. A felkészülés során szoros kapcsolat alakult ki a gondozók és a gondozottak között, amelynek eredményeként az első tétova lépések, hangok után egy profi előadás született. A produkciók rendkívül széles skálán mozogtak, hiszen voltak zenés, prózai, táncos, hangszeres előadások, melyen az ellátottak megmutathatták tehetségüket. Volt komolyabb hangvételű és vicces produkció egyaránt, melyet a közönség lelkesen fogadott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában