Kirándulás

2023.05.16. 21:05

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a kiskunhalasi Nefelejcs Otthon lakói

A kiskunhalasi Nefelejcs Otthon lakói számára mozgalmasan telt az elmúlt hét, a lakók egy csoportja a Nemzeti Táncszínház Vuk című előadását tekintette meg Budapesten. Fekete István meséje elevenedett meg a színpadon, az előadás megértésében narrátor volt segítségre, aki elmesélte a történetet. A halasi otthon lakóit lenyűgözte az előadás, gyermekkorukat varázsolta vissza.

Pozsgai Ákos

Előadáson is jártak az otthon lakói

Fotó: Beküldött fotó

Kiskunhalason a városban vendégeskedő Donnert Családi Cirkuszának Cirukszcsillagok című előadását nézték meg. Az otthon lakói láthattak díjat nyert lovasakrobata produkciót, lábzsonglőrt, görgőszámot, légtornászt és nem maradhatott el a bohócok nevettető előadása sem. Lélegzetet visszafogva, csodálkozva, időnként sikoltva nézték a produkciókat, a műsor végén lehetőségük volt egy közös fényképet is készíteni a fellépő előadóművészekkel.

A Rotary Club Kiskunhalasi szervezetének jóvoltából. Dr. Kastyják Jánosné, a szervezet egyik tagja koordinálásával Budapesten az Akvárium Klubban megrendezett NEM ADOM FEL Együttes jubileumi koncertjére kaptak belépőket az otthon lakói, a fergeteges hangulatú felejthetetlen élménnyel gazdagodott lelkes halasi csoport. Az együttes saját szerzeményeket és feldolgozásokat is egyaránt előad, előadóik dalszerzőik, énekeseik valamennyien fogyatékkal élő emberek, akik hangjukkal, lelkesedésükkel magukkal ragadják a hallgatóikat. Az elmúlt negyedszázad hangzottak el az évszámok alapján besorolt dalok és a mai legújabb alkotások közül is jónéhány.

A Budapesti Rotary Klub bőséges vacsorát biztosított minden résztvevő számára, szendvicset, almát, csokoládét és vizet tartalmazó csomagokat osztottak ki. A fővárosi kirándulás során az Erzsébet téren tettek egy rövid sétát, megcsodálták a gördeszkapályán trükköket gyakorló fiatalokat és az óriáskereket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában