Beruházás

2023.05.17. 16:07

Fejlesztik a védőnői és családsegítői szolgáltatások színvonalát is Apostagon

Továbbra is folytatódnak az önkormányzati fejlesztések Apostagon. A polgármesteri hivatallal szembeni épület felújításával szeretnék tovább emelni a szolgáltatások színvonalát a településen élő lakosság számára.

Lencsés P. Anna

Zakar Zoltán Apostag polgármestere

Fotó: Lencsés P. Anna

Mivel nő a gyereklétszám,− amelyet igazol, hogy szeptembertől egy új óvodáscsoportot kellett kialakítani −, ezért előtérbe kerültek az orvosi, védőnői, családsegítő, gyermekjóléti szolgáltatások.

Zakar Zoltán polgármester elmondta, hogy a többszintes épület, amelyben ezek a szolgáltatások találhatóak egy társasház, amelynek a fele van jelenleg az önkormányzat tulajdonában. Az épület alsó szintjén van az orvosi rendelő, az első lépésben ezt korszerűsítették, a Magyar Faluprogramon elnyert 24,5 milliós támogatásból. A belső felújítás során, kicserélték a nyílászárókat, megújították a villamos hálózatot. A régi váróhelyiség egy részéből kialakítottak egy fogászati rendelőnek alkalmas helyiséget is. Az épület akadálymentesítése is megtörtént rámpa és akadálymentes mosdó létrehozásával. Így a megújult, korszerűvé vált területen, a körzeti orvosi rendelő mellett van az új fogorvosi rendelő, ahol várhatóan még ebben az évben megkezdődik a lakosság ellátása.

Az épület emeletén van jelenleg a védőnő, a családsegítő, és gyermekjóléti szolgáltatás. 

Ennek a megközelítése nehézkes, mivel nincs lift az épületben, így elsőként a védőnői szolgálat elérését szeretnék megkönnyíteni a kismamák számára. Erre a célra az orvosi rendelő mellett, annak udvarában levő egykori kazánház épületét alakítanák át, parkolási lehetőséggel és zöldfelület kialakításával. Ehhez jelenleg a tulajdonjog tisztázása folyik. Ennek teljes költsége, mintegy 70 millió forint, amelyet Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz-os pályázatból szeretnének finanszírozni, amelyhez jelentős segítséget nyújt a település részére Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-n keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában