Hírösszefoglaló

2023.05.02. 17:58

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 2-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Nem kell maszk a kórházban

Az országos tiszti főorvos határozata alapján, 2023. május 1-től megszűnt a maszkviselési kötelezettség az egészségügyi intézményekben, így a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban is. Mint az a kecskeméti intézmény közleményéből kiderül, a légúti tünetekkel rendelkező betegek és látogatók számára javasolt az orr-szájmaszk használata. Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy az elkülönített betegek látogatásakor továbbra is kötelező a maszkviselés.

Népszerű a robotprogramozás

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kecskeméti Katona József könyvtár robotprogramozó foglalkozása. Országszerte egyre több programozószakkört, ahol az óvodásokkal és a kisiskolásokkal megismertetik a programozás izgalmas világát, a kicsiknek pedig mindemellett közösségi élményben is részük lehet. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Kreatív Stúdiójában, az intézmény robotprogramozó foglalkozásain is ezt a világot hozzák közelebb a gyerekekhez. A Könyvtári Robotóra minden csütörtökön 15 órától kezdődik, a Robotépítők foglalkozást minden második szombaton, szintén 15 órától tartják.

Emléktáblát avattak Svébis Mihály tiszteletére

Halálának egyéves évfordulója alkalmából emlékeztek meg dr. Svébis Mihályról, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház egykori főigazgatójáról a megyei kórházban. A szomorú évfordulóra bronz emléktáblát avattak egykori munkatársai a kórház aulájában. Az emléktábla Szemők Zsuzsanna szobrászművész alkotása. Az egyház részéről Varga Nándor református elnöklelkész emlékezett meg a köztiszteletben álló kórházigazgatóról. Barátja és kollégája, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató az intézmény részéről tartott emlékező beszédében kiemelte: az egyéves évforduló nagyon gyorsan eljött. Hangsúlyozta, hogy az intézmény történetének leghosszabban regnáló vezetője volt, akinek irányítása alatt hatalmas változások történtek a kórház életében. legyen. Neki köszönhetően megvalósult az új épületszárny, felépült az egynapos sebészeti ellátást biztosító épület és a gyerekpszichiátria is.

Rablással gyanúsítják a férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 36 éves hajléktalan férfinak, akit rablással gyanúsítanak a nyomozók. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy kecskeméti társasház előtti parkolóban leszólított egy 14 éves fiút azért, hogy tőle pénzt kérjen. Miután a fiú ezt megtagadta, a férfi megfenyegette, hogy bicskával elvágja a torkát. A fenyegetéstől a fiú megijedt, és átadta a nála lévő kétezer forintot. A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenlétének a biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a férfi fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában