Közgyűlés

2023.05.07. 10:05

Eredményes évet zárt a szabadszállási honvéd nyugdíjas klub

Éves beszámoló és feladattervező közgyűlését tartotta a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület. Az elnökség a nem javuló anyagi feltételek ellenére eredményesnek minősítette a tavalyi évet és kellő megfontoltsággal tett javaslatot az idei esztendő szerteágazó feladataira.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Farkas Zoltán nyugalmazott mk. alezredes az egyesület elnöke beszámolójában sokrétű tevékenységüket emelte ki, ami számos élményt adott a programjaik résztvevőinek. Buza Vince nyugalmazott alezredes, elnökhelyettes elmondta, hogy a gazdálkodás törvényes és eredményes volt, bár néhány támogatás mértéke elmaradt a vártnál, emiatt jónéhány rendezvény megvalósítását újra kellett gondolni.

Csinga Mihály ezredes veszi át az elismerő címet
Fotó: Gulyás Sándor

A tagság módosította az egyesület alapszabályát, így a továbbiakban a tagdíj számítás alapja nem a mindenkori öregségi nyugdíj kettő százaléka lesz, hanem azt a közgyűlés fogja megállapítani a gazdálkodási tervben, de külön határozattal. A közgyűlés a 85 éven felüliek számára a jövőben tagdíjmentességet biztosít. A tagság a beszámolókat és a terveket is egyhangúan elfogadta.

Az egyesület elnöksége a Honvéd Nyugdíjas Klub eredményes működésének segítése, támogatása elismeréséül és köszönetül „Emlékpajzs”-ot adományozott Baráth István vezérőrnagynak  és Csinga Mihály ezredesnek. A közösség érdekében, huzamosabb időn át végzett munkájukért elismerő emléklapot vehettek át az egyesület tagjai Bilki Éva, Derecskei Lászlóné, Molnár Istvánné, Nagy András, Szűcs Katalin és Udvarnoki Jánosné. 

Az egyesület szervezeti és működési szabályzata lehetőséget ad a kiemelt támogatók elismerésére. A 2022-es évben az egyesületnek nyújtott támogatás mértéke alapján kilenc egyéni vállalkozó, vállalkozás, illetve szervezet kapott arany, ezüst, bronzfokozatú támogatói címet, többen már négyszeres arany fokozattal rendelkeznek. Az  elismerő okleveleket, a tagság köszönetét is tolmácsolva, Farkas Zoltán nyugállományú mérnök alezredes, az egyesület elnöke adta át. 

A hivatalos teendőket baráti beszélgetés, és a szemnek és szájnak is tetsző vacsora követte. 
Fotó: Gulyás Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában