Pro Iuventute díj

2023.05.26. 19:33

Diákok jutalmazták tanáraikat Halason – galériával

A halasi Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében tartott pedagógusnapi ünnepségen adták át az idei Pro Iuventute díjakat, amelyet azok a tanárok kapnak, akiket a diákok érdemesnek tartottak rá. Összesen 12 pedagógus vehette át az elismerést, többen második, illetve harmadik alkalommal.

Pozsgai Ákos

A Halasi Csipke Emlékdíjat Nagy László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanára kapta

Fotó: Pozsgai Ákos

A Szilády Áron Társaság 1994. évben megalapította a Pro Iuventute pedagógiai díjat. A Társaság ezt a díjat Kiskunhalas bármely iskolájában annak a tanárnak adományozza, aki a tanulóifjúság választása szerint a legnagyobb áldozatot hozva, a legtöbbet tette az ifjúság neveléséért és oktatásáért és akinek a diákok a legtöbbet köszönhetnek. A díjazott első alkalommal bronz, második alkalommal ezüstérmet, harmadik alkalommal serleget kap.

– A tanulás és a tanítás végső célja nem az, hogy felkészítsen az életre, hanem hogy jó döntéseket tudjunk hozni az életben. Hogy megtanuljunk gondolkodni, értelmezni és észlelni, és a döntéseinket meghozni a lehetőségek alapján. Vagy, ha nincs jó lehetőség, az ember képes legyen új lehetőségeket teremteni, hogy így hozza meg a lehető legjobb döntést – hangoztatta köszöntőjében Bocskorás Bertalan, a Kiskunhalasi Református Egyházközség elnök-lelkésze, aki az iskolafenntartó részéről nyitotta meg a díjátadó ünnepséget. 

Az ünnepségen Lukács László, az idén 30 éves Szilády Áron Társaság elnöke külön köszönetet mondott azoknak, akik a halasi iskolák nemes hagyományait megtartják és képviselik a mindennapokban egyaránt. Kiemelte a szavazáson résztvevő végzős diákok szerepét, akikért a lehető legtöbbet lehet és érdemes tenni pedagógusnak az ifjúságért, a jövőért.

Az ünnepségen 12 tanár vehette át a Pro Iuventute díj valamelyik formáját, az elismeréseket Lukács László elnöke és Bognárné Nagy Éva alelnök adták át.

Első alkalommal vehette át az emlékérmet Halász Péterné (Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde), Hurtonyné Péter-Szabó Erika (Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola), Paczolayné Lusztig Beáta (Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola), Füzesiné Dr. Sümeghy Borbála (Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola), Dr. Tallósné Kiss Rita (Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola), Veress Andrea Éva (Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola), Polgár-Ónodi Szilvia (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum (KSZC) Dékáni Árpád Technikuma), Husti Áron (Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium), Rontó Luca (Szilády Áron Református Gimnázium).

Második alkalommal kapott emlékérmet Boldogné Jenei Andrea (Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) és Hegedűs Dávid (KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium) távollétében édesanyja vette át a díjat. A harmadik alkalommal járó hungarikum, Halasi Csipke Emlékdíjat Nagy László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanára kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában