Alapítványok

2023.05.02. 15:33

A gyerekek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját fejlesztik a kiskunhalasi óvodai kerékpárok – galériával

Összesen tizenhét darab, kimondottan óvodai foglalkozásokra kifejlesztett kerékpárt és rollert vásárolt két alapítvány, több mint nyolcszázezer forint értékben a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde részére. A gyerekek örömmel vették birtokba az új játszóeszközöket.

Pozsgai Ákos

Az alapítványok fontosnak tartják a gyermekek egészséges életmódra nevelését, ezért összefogtak a nemes cél érdekében

Fotó: Pozsgai Ákos

A háromkerekű kerékpárokból és rollerekből álló játékflotta vásárlásához a Bordás Béla Egészségünkért és Egészségünk Megőrzéséért Alapítvány 500 ezer forinttal, az Bóbita óvoda Hétszínvirág Alapítványa pedig 333 ezer forinttal járult hozzá. Mindkét alapítvány fontosnak tartja a gyermekek egészséges életmódra nevelését, ezért összefogtak a nemes cél érdekében.

– Ezek az eszközök azért nagyon fontosak, mert sokféle módon fejlesztik a gyermekeket. Fejleszti az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt, a kitartást, a reakcióidőt és az állaóképességet is a gyerekeknél. A fizikai erőnlét mellett nagyon jó hatással van a kognitív és az értelmi képességfejlesztésére is, a memóriát, a koncentráció készséget és a nagy mozgásokon keresztül a beszéd fejlődésére is pozitív hatást gyakorol. Jótékony hatással van a jobb és baloldali agyfélteke összehangolására is az állandóan változó tekerő mozgást igényló biciklizés – mondta el lapunknak Huczekné Törköly Tímea óvodavezető-helyettes.

Kiemelte, hogy ezeket az apró bicikliket, amelyek mentőautót, rendőrautót és taxit szimbolizálnak, a gyerekeket a közös játék során együttműködésre is tanítja. Az új eszközök máris a legnépszerűbb játékok lettek a gyerekek körében, szinte le sem akarnak róluk szállni, ha lehetne, egész nap játszanának velük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában