Sajtótájékoztató

2023.05.05. 19:47

A fúrt kutak adóztatása ellen lép fel a Mi Hazánk Kecskeméten

A fúrt kutak megadóztatása ellen szólalt fel a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és országgyűlési képviselője, Toroczkai László Kecskeméten, a piaccsarnok előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Horváth Péter

Toroczkai László Kecskeméten, a piaccsarnok előtt tartott pénteken sajtótájékoztatót

Fotó: Horváth Péter

Elmondta, hogy a kormány bejelentése szerint a felszínközeli fúrt kutak regisztrációja szükséges, ami egy átlag magyarnak nagy anyagi terhet jelent. A mezőgazdasági termelőknek pedig mindez sokkal súlyosabb áldozatot jelentene. Toroczkai hangsúlyozta, hogyha az eredeti szándék a regisztrációt érintően teljesül, azt mindenki érezte volna a bőrén, még azok is, akiknek kincs fúrt kútjuk, mert az élelmiszerárakon megjelennek ezek a költségek. Hangsúlyozta, hogy a kutak regisztrációja azért veszélyes, mert ha az megtörtént volna – ami az Európai Unió előírása –, akkor könnyen megeshet nálunk az, ami Belgiumban is: ott a regisztrációt adóztatás követte. Azt is elmondta, hogy a kormány hiába visszakozott, nem állíthatja azt, hogy nem adóztatják meg a kutakat, miután ez uniós szándék. A jelenleg társadalmi vitára bocsátott kérdésben aláírásgyűjtést is kezdett a párt a közelmúltban. Toroczkai szerint ezért hátrált meg a kormány, és csak a vidéki magyarság hozzájárulásával lehet jobb belátásra téríteni a kormányzatot.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában