Petőfiszállás

2023.05.09. 20:10

A békért és a magyar nemzetért imádkoztak Szentkúton – galériával

A magyar nemzetért és a békéért imádkoztak hétfőn azon az imaesten, amelyet a parlamenti imacsoport, a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat és a Magyar Pálos Rend közösen szervezett Pálosszentkúton.

Vajda Piroska

Balla Barnabás pálos szerzetes arra kérte a megjelent vendégeket, hogy azért is imádkozzanak, hogy béke legyen az emberek szívében

Fotó: Vajda Piroska

A híveket elsőként Balla Barnabás pálos szerzetes köszöntötte. Arra kérte a megjelent vendégeket, hogy ne csak az egész világra kiterjedő békéért imádkozzanak, hanem azért is, hogy béke legyen az emberek szívében is. 

Ezt követően Szász János, Petőfiszállás polgármestere és dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke mondott rövid köszöntőt. 

Utánuk dr. Vejkey Imre országgyűlési képviselő, a parlamenti imacsoport vezetője vette át a szót. Arra hívta fel a megjelentek figyelmét, hogy az igaz ember nagysága nem a pénzben és a hatalomban rejlik, hanem a szeretetből való szolgálatban. Elmondta, hogy a magyar parlamenti imareggelik alkalmával nem tesznek egyebet, mint Isten királyságát hirdetve Jézus Krisztust állítják a középpontba felekezettől és hovatartozástól függetlenül. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy ezek az imareggelik ne csak a Parlament épületében hirdessék Isten királyságát, hanem hazánk minél több vármegyéjében és településén is, ezért jött létre ez az hétfői találkozó is, amit 129 parlamenti imareggeli előzött már meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában