Kiállítás

2023.04.01. 17:18

Lőrincz Győző kerámiáit mutatják be Kecskeméten

Visszatekintés címmel szerdán 17 órakor nyílik meg Lőrincz Győző keramikusművész tárlata a kecskeméti Kápolna Galériában.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Lőrincz Győző keramikusművész nem ismeretlen a kecskeméti művészetszerető és pártoló közönség körében, hiszen már korábban is volt kiállítása. Ezúttal Visszatekintés című tárlatát tekinthetik meg szerdán 7 órakor az érdeklődők a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdiójának Kápolna galériájában. A kiállítást megnyitja: Urbán Ágnes művészettörténész, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének főtitkára.

Az alkotó a következőket vallotta. „Talán a különböző művészetek kiváló művei láttán, hallatán vagy elolvasásukkal kiváltott katartikus élmények voltak, amik legjobban formálták és alakították az alkotói szemléletemet, a különböző anyagokhoz való viszonyomat, a művek témáit és a formálási módokat. Meglátásom szerint a művészetben van egy folyamatosság még akkor is, amikor egy új művészeti kifejezési mód homlokegyenest tagadja az időben mögötte lévőt.”

Az alkotások április 21-ig láthatók hétköznapokon 13 órától 17 óráig a Kápolna Galériában. (Kecskemét, Kápolna u. 13.)

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában