Elismerés

2023.03.15. 11:43

Kitüntették bátorságáért a kiskunfélegyházi tűzoltót

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlést tartott. Az ünnepségen Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy ünnepi beszéde hangzott el.

Tapodi Kálmán

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Az ünnepség elismerések ismertetésével folytatódott: a Belügyminisztériumban megrendezett központi ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki egy égő raktárépületből – miután egy gázpalack a hivatásos egységek kiérkezése előtt felrobbant – négy felhevült oxigénpalackot és egy acetilénpalackot hozott ki.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaknak. A főigazgató a szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért, soron kívül előléptette tűzoltó századossá Vejtei András tűzoltó főhadnagyot, a kalocsai hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztjét.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában