Gyerekrajzok

2023.03.18. 19:48

Kecskeméti sikerek születtek a Lions Békeposzter pályázatán – galériával

A gyerekek rajzba öntötték gondolataikat a békéről. A Lions világszerte meghirdetett versenyén sok szép kecskeméti eredmény született. Klein Fanni alkotása képviseli hazánkat a világversenyen.

Sebestyén Hajnalka

A díjazottak csoportja

Fotó: Lions

A Lions klubok világszervezete több mint három évtizede hirdetik meg a különleges művészeti versenyt a 11-13 év közötti korosztálynak, iskolákban és ifjúsági csoportokban, a világ 210 országában. A kiírás lényege, hogy a gyerekek kifejezzék a békéről alkotott elképzeléseiket, és inspirálják a világot a művészet és a kreativitás révén. A több 10 ezer beérkezett alkotást országonként zsűrizik és minden Lions kormányzóság egy munkával képviseli hazáját a nemzetközi megmérettetésen.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által 2022. évben meghirdetett hazai versenyen több száz alkotás indult, közülük a legjobb 23-at választotta ki a képzőművészekből álló zsűri, mely műveket Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben állítottak ki.

A 2022-2023. Lions évben a nemzetközi Lions Békeposzter pályázat témája: a Lead with Compassion – Az együttérzés ereje.

A gyerekek ismerik az együttérzés erejét. Gyakran jobban ki tudják fejezni empátiájukat mint a felnőttek. 

A pályázati kiírásban arra kérték a gyerekeket, hogy fessék le azt a békés jövőt, melyet az együttérzés vezette cselekvés hozhat el számunkra.

A nemzetközi pályázaton a Kecskeméti Szent László Lions Club segítségével Kecskemétről is sokan indultak és csodálatos alkotások születtek. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola tanulói küldtek be alkotásokat. Felkészítő tanáraik: Pestiné Csábi Andrea, Csúzdi Szabó Erika, Koczkáné Sárközi Ilona tanárnők voltak.

A pályázat országos díjátadóját és a kiállítás megnyitóját pénteken tartották meg Budapesten. A részletekről Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnöke számolt be.

– Különösen büszkék vagyunk azokra a kecskeméti pályázókra, akik a 15 országos díjazott munkából 11 elismerést elhoztak. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói különösen brillíroztak, hiszen 10 díjazott pályamű, köztük az országos 1., 3. és 4. helyezett is az iskolából került ki. Felkészítő tanáruk: Csúzdi Szabó Erika.

Díjazottak: 1. helyezett lett Klein Fanni (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), alkotásával ő képviseli hazánkat a világversenyen. 3. helyen végzett Merakovics Lili (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), 4. helyezést ért el Olasz Lili Dorka (Szent Imre Katolikus Általános Iskola).

Külön díjat kaptak: Kovár Bettina, Leskovics Dóra, Lipótzy Csenge, Meleg Zsófia, Rittgasser Anna, Szalai Stella, Vásárhelyi Léna (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), Bezpala Jana (ukrán menekült kislány, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában