Nemzeti ünnep

2023.03.15. 07:00

Helvécián is megemlékeztek a szabadságharc hőseiről – galériával

A helvéciai önkormányzat kedden tartotta meg az ünnepi megemlékezést a Petőfi Sándor művelődési központban. A meghitt hangulatú ünnepségen a Wéber Ede iskolások elevenítették fel a 175 évvel ezelőtti eseményeket.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az ünnepségen részt vett az önkormányzat részéről Balogh Károly polgármester, Thám József alpolgármester, Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző, Göbölyös Károly képviselő, valamint dr. Mák Kornél a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke. 

Elsőként dr. Mák Kornél mondott ünnepi köszöntőt, melyben megidézte a múltat, és annak napjainkra is érvényes üzenetét. Ezt követően a helvéciai Wéber Ede Általános Iskola 5. és 8. osztályos tanulói adtak hangulatos műsort, színpadra vitték az 1848/49-es szabadságharc előzményeit és eseményeit.

A megemlékezés része volt a művelődési ház előtti Petőfi Sándor szobor megkoszorúzása. A helyi és a megyei önkormányzat koszorúi mellett a katolikus és református egyház, a helyi oktatási-nevelési intézmények, valamint a nyugdíjas klub tagjai is elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában