Megemlékezés

2023.03.15. 15:38

Baján is tisztelegtek a hősök előtt – galériával

Az 1848-–49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek a Petőfi-szigeten. A hidegre való tekintettel az ünnepi műsort a Turisztikai Központban adták elő a diákok.

Márton Anna

Az ünnepi műsort a Szent László AMK-középiskolás diákjai mutatták be

„Meddig alszol még hazám?” címmel lélekemelő megemlékezést láthatott a közönség a Szent László Általános Művelődési Központ középiskolás diákjainak előadásában. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Széll Péter alpolgármester.

Beszédet mondott Hajdú Miklós alpolgármester, aki felidézte  a város korábbi országgyűlési képviselőjének, Mészáros Lázár tudós hadügyminiszternek az emlékét, az olasz függetlenségért is sokat tevő Türr Istvánt, ugyanis mint hangsúlyozta, elbukhattak Európa-szerte az 1848-as forradalmi próbálkozások, ahogy a magyar szabadságharc is, de az emberek szabadságvágyát már nem tudta kitörölni a lelkekből a mindenkori hatalom. Az esemény koszorúzással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában