Kecskemét

2023.03.16. 20:04

Átvették díjukat a közönségszavazásunk nyertesei – galériával, videóval

A Petőfi Népe és a baon.hu február 1-jén indította útjára Az év embere, valamint Az év sportolója közönségszavazását. Az év embere és Az év sportolója jelöltjei a saját területükön kimagasló eredményt értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben. Csütörtökön a Four Points by Sheraton Hotelben vették át a díjat a legtöbb szavazatot kapott jelöltek.

Horváth Péter, Nyitray András

Az év embere és Az év sportolója díj nyertesei

Fotó: Bús Csaba

A közönségdíjat Tóth Tibor, a felsőlajosi MagánZOO alapítója kapta. A legjobb női sportolónak járó díjat Mohay Jankának ítélték oda olvasóink. A legjobb férfi sportolónak járó díjat Püspöki Patrik vehette át.  A legjobb női csapat a Kerekegyházi SE lett. A legjobb férficsapatnak a Kecskeméti TE-t választották a voksolók. Az elismeréseket Ökrös Csaba, a Petőfi Népe főszerkesztője adta át.

A közönségdíjas Tóth Tibort már a jelölés is meglepte. – Nem ezért dolgozik az ember, nem szoktam meg, hogy díjat, elismeréseket kapjak. Szokni kell még, furcsa, de nagyon jóleső érzés – mondta Tóth Tibor, aki hozzátette, bizonyára annak is köszönhető a rövid időn belül érkezett nagy számú szavazat, hogy nagyon sokan járnak a felsőlajosi állatkertbe, amit nagyon szeretnek a kilátogatók, mert érezhető, hogy az állatok iránti szeretet lengi be a helyet.

Nehezebb időket is maga mögött tudhat az állatkert vezetősége és munkatársai, főként igaz ez a járvány időszakára. Tóth Tibor elmondta, hogy azóta rendben megy soruk. – Évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy pozitívan gondolkodom. Nagyon jól állunk most, de persze azt nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap. Egy biztos: visszaút nincs, mert az állatainkat nem tudjuk hová tenni. Ezért csak előre megyünk és a legjobb tudásunkat tesszük bele a munkába – fogalmazott az állatkert vezetője.

Átvették elismeréseiket az év sportolói is, összesen négy kategóriában

A legjobb női sportoló Bács-Kiskun vármegyében a Bácsvíz KVSC ifjú úszója, Mohay Janka lett, aki elsőként családjának és osztálytársainak köszönte meg a rengeteg szavazatot, emellett idei céljairól is szót ejtett.

– Az előző év nagyon jól sikerült, az eredményeim a 2021-es évhez képest is jobbak lettek. Sok érmet tudtam szerezni az országos bajnokságokon, aminek nagyon örültem. Amikor jelöltek, már akkor is boldog voltam, amikor nyertem, akkor még inkább. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak és osztályomnak. Az ob-n idén is szeretnék érmeket nyerni, illetve nyáron már külföldi verseny is szerepel a terveink között, ott is szeretnék döntőbe jutni – mondta Mohay Janka.

Az év női csapata a Kerekegyházi SE megye I.-es bajnokcsapata lett, mely ebben az évben igyekszik tovább emelni a szintet. Kunsági Antal, az csapat trénere nagyon büszke játékosaira.

– Mindenkinek köszönöm, akik szavazatokkal támogatták kis csapatunkat, hogy ezt a díjat megkaphassuk. Beteljesedett az a munka, amit három éve gyakorlatilag nulláról kezdtünk el, beteljesítve ezt egy bajnoki címmel. Próbáltunk motivációt találni erre az évre is, a Pest vármegyei regionális bajnokságban indultunk el, amire futsalban is neveztünk. A kitűzött céljainkat szinte elértük, az alapszakaszt megnyertük nagypályán és bejutottunk a felsőházba. Futsalban szintén kiharcoltuk a felsőházi tagságot, ott kicsit előrébb tart már a bajnokság, a második és a harmadik helyért küzdünk – mondta Kunsági Antal.

A legjobb férfi sportoló a Mogyi SE birkózója, Püspöki Patrik lett, aki nem maradéktalanul elégedett a 2022-es évével, ám ebből is erőt és motivációt merít az ideire.

– Ez egy felemelő érzés, hogy Baja város és az ott élő emberek ilyen nagy számban támogattak szavazatukkal. Nagyon jó sportolók között sikerült nyernem, így csak megköszönni tudom mindenkinek, aki támogatott. Rengeteg munka volt a tavalyi évben, de a célokat nem teljesen sikerült elérnem. Többet vártam az Európa-bajnokságtól és a világbajnokságtól. Ebben most ennyi volt, de folytatjuk a munkát, főleg így, hogy olimpia előtt vagyunk, ami extra terheléssel jár. Edzőtáborból edzőtáborba megyünk jelenleg. Ami a céljaimat illeti, az Európa-bajnokságon szeretnék helyezést elérni, illetve a strand világjátékokra szeretnék kijutni, amiben szerencsére a bajai klub és a szövetség is támogat – mondta Püspöki Patrik.

Az év férfi csapata az NB II.-ben ezüstérmes, története során másodjára élvonalba feljutó Kecskeméti TE lett, mely ősszel folytatta remeklését, és azóta is a második helyen áll az NB I.-ben. A díjat a csapat nevében Nagy Krisztián, az együttes játékosa vette át.

– Nagyon nagy tett, amit végrehajtottunk és nagyon nagy öröm is. Amikor ez a csapat összeállt még 2021 nyarán, akkor gyakorlatilag teljesen új keret jött össze. A szezon végül jól sikerült, megszereztük az NB I.-es tagságot. Az elején kicsit megilletődötten kezdtünk talán, de azóta nagyon jól szerepelünk, és próbálunk így teljesíteni a folytatásban. Mi csak azon vagyunk továbbra is, hogy keményen dolgozzunk, annak megvan az eredménye. Köszönjük az elismerést! Hátra van még tíz meccs, de mi csak a következőre szoktunk koncentrálni, abba igyekszünk beletenni a maximumot – mondta Nagy Krisztián.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában