Kecskemét

2023.03.22. 14:19

A Neumann János Egyetem tizenhat hallgatója részesült ösztöndíjban – galériával

Idén a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának 16 hallgatója részesült a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági ösztöndíjában. Az erkölcsi elismerés mellett anyagi támogatásban is részesülnek a hallgatók.

Lizik-Varga Katalin

Az ösztöndíj erkölcsi elismerést jelent és anyagi támogatást is nyújt a hallgatóknak

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Kiválósági ösztöndíjprogramot 2016-ban hívta életre a Magyar Nemzeti Bank. Az Ösztöndíjprogramban jelenleg 24 felsőoktatási intézmény vesz részt. A Neumann János Egyetem pedig az elsők között csatlakozott ehhez a programhoz. 

Abban az időszakban kezdte meg működését a Gazdaságtudományi Kar az egyetemen és most már szépen felfutó, egyre nagyobb hallgatói létszámmal működő képzőhellyé váltunk, ahol tulajdonképpen ez az ösztöndíj program is egyre meghatározóbb szerepet kap – fogalmazott dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.  

A Kiválósági ösztöndíjban a Magyar Nemzeti Bank tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap-, és mesterképzési szakokon, osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak képzési szintenként maximum 3-3 százaléka részesülhet.  

A beérkezett pályázatok értékelésekor a felsőoktatási intézmény a tanulmányi teljesítményt, a tudományos tevékenységet és a közéleti, közösségi tevékenységet is figyelembe veszi.  

A tíz hónapra szóló ösztöndíj elnyeréséről szóló oklevél átadását ma tartották a Neumann János Egyetemen, az okleveleket és az ajándékcsomagokat dr. Kern László a Magyar Nemzeti Bank Oktatási Főosztályának a vezetője és dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora adták át. 

Az átadó után szakmai programok következtek. Például Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója izgalmas előadást tartott a hallgatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában