Örökbefogadás

2023.02.16. 10:21

Virtuális gazdikat keres védencei számára a halasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

Az elmúlt évek során sok kutyusa lett a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítványnak is, a Kiskunhalashoz közeli otthonban gondoskodnak róluk. A virtuális örökbefogadás nagyszerű módja annak, hogy akkor is támogatni lehessen egy kiválasztott állatot, ha a segítő gazdi nem tudja őt ténylegesen örökbe fogadni.

Pozsgai Ákos

A képen: Bíró Brigitta és Magyar Zsolt, a Duna nevű kutyus gondozói, aki sajnos vak, ezért speciális tartási körülményeket igényel

Fotó: Pozsgai Ákos

– Van olyan kutyus, aki a külleme, az életkora, vagy éppen a viselkedése miatt nem talál évek óta új otthonra. Róluk is ugyanúgy gondoskodni kell, féreghajtani, etetni, újraoltani őket, fertőtleníteni a helyüket, ha tönkretesznek valamit pótolni kell. Vannak köztük olyanok, amelyek fűtött helységben vannak, vannak, akik állandó gyógyszeres kezelésre szorulnak, vagy éppen rendszeresen kivizsgálásokra hordanak az állatvédők – mondta el Bíró Brigitta, az alapítvány vezetője. 

– Az alapítvány havi rendszeres támogatói bázisától hozzávetőleg 75 ezer forintot kapunk, amiért nagyon hálásak vagyunk, de ebből az összegből nem tudunk menhelyet fenntartani.

 – mutatott rá az alapítvány vezetője. 

Ezért gondoltak arra, hogy hosszabb távra is biztosított legyen az otthonban maradó kutyusaik ellátása, olyan gazdikat keresnek, akik bár hazavinni nem tudják a kiválasztott védenceket, de a havi kiadásaikat részben, vagy teljes egészében vállalni tudják, amíg nem sikerül számára új otthont találni.

– A virtuálisan örökbe fogadott állat mellett igény esetén feltünteti az alapítvány a támogató nevét, vagy becenevét, végig az alatt az időszak alatt, amíg támogatja az adott állat tartását. Természetesen cégnevet is meg lehet adni támogatónak, így egy-egy népszerűbb, látogatottabb állat adatlapja akár reklámhordozóként is használható – emelte ki Bíró Brigitta, aki elmondta azt is, hogy a minimum támogatói összeg 4 ezer forint. A támogatás összege lehet ennél több is, ami a virtuális gazditól függ, hiszen minden állatnál a tartási költségek eltérők, függően attól, hogy milyen speciális igényei vannak.

Az virtuális örökbefogadással kapcsolatos további információk és részletek a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány közösségi oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában