Mulatság

2023.02.16. 19:21

Vicces vetélkedőkkel és ötletes jelmezekkel farsangoltak Nyárlőrincen – galériával

A nyárlőrinci általános iskolában minden évben megtartják a farsangi mulatságot. Az alsó tagozatosok idén is jelmezbe öltözve a művelődési ház nagytermében farsangoltak, míg a felsősök az iskola aulájában diszkót tartottak.

Szentirmay Tamás

Szórakoztató feladatokat kaptak a jelmezes gyerekek

Fotó: Szentirmay Tamás

Sorra gyülekeztek csütörtök délután a jelmezbe öltözött diákok, volt közöttük hercegnő, boszorkány, vasember, balerina, focista, okosember, de még hajléktalan is. A szülőket és a gyerekeket Boros Kornél intézményvezető köszöntötte, majd kezdetét vették a programok. 

Először a Fülemüle énekkar lépett színpadra, akik a farsangra hangolódó dalokat énekeltek, hogy jó kedvet és vidámságot hozzanak. Utána az első osztályosok közösen szavaltak verset, majd következett a farsangi felvonulás, ahol mindenki megmutathatta a jelmezét.

Nem maradhattak ki a vicces vetélkedők sem a farsangi mulatságból, a csapatoknak egyebek mellett poharakat kellett gúlába tenniük, késsel és villával sportszeletet kibontaniuk, majd megenniük, sőt gyufásdobozokat is kellett egyikük orráról a másikéra áthelyezniük, miközben folyamatosan mozogtak.

A versenyek után a szülők által hozott finomságokból, szendvicsekből, süteményekből és az elmaradhatatlan farsangi fánkból fogyaszthattak a fiatalok.

Szintén nagy érdeklődés kísérte a hagyományos tombolasorsolást, ahol olyan tárgyakat is kihúztak, amit a Ferencvárosi Torna Club és a Kecskeméti Torna Egylet ajánlott fel. Természetesen a helyi vállalkozók is hozzájárultak a sikeres farsangi mulatsághoz, ami jó hangulattal ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában