Mackóvilág

2023.02.02. 21:40

Több száz plüssmedve látható a hetényi óvoda különleges kiállításán – galériával

Fantasztikus Mackóvilág tárul a gyerekek elé Kecskeméten, Hetényegyházán a Pajtás utcai óvodában. A csütörtökön megnyílt Mackókiállítás rendkívül látványos, aranyos és hihetetlen kreativitásról tanúskodik. Aki szeretne egy picit részese lenne Brum Brúnó és családja világának, annak nincs más dolga mint pénteken, hétfőn vagy kedden felkeresni Kismancsfalvát.

Sebestyén Hajnalka

Különleges mackókiállítás nyílt Kecskeméten, a Pajtás utcai óvodában

Fotó: Bús Csaba

Mintha meseországban járnánk, egy hatalmas termet töltenek be a hetényi ovisok mackói. Az óvónéniknek köszönhetően a több száz plüss mackó tematikusan mutatkozik be. Láthatjuk a Százholdas pagonyban a sok-sok Micimackót. Betekintést kaphatunk a Maci moziba, ahol a mozigépész, a jegyárus és a közönség is egy-egy kedves maci. A Retro maci szülinapon és a Színes bocsok farsangja sarokban a mulatozás kap szerepet. A Mosó masa mosodájában dolgoznak a szorgos mackók. A Böbe mama teázójában iszogatnak. A mackókórházban életeket mentenek, és macikák születnek. Vannak tematikus kompozíciók is, ahol a jegesmedvék, a barnamedvék, a koalák, illetve a pandák mutatkoznak be egy-egy kedves formációban.

Dakó Csilla óvodavezető elmondta: decemberben álmodták meg a mackókiállítást. Első körben a gyerekek behozták kis kedvenceiket, melyek nyakába egy-egy kis szívecske került a nevükkel, így a kiállítás után minden kis brummogó visszakerül a gazdájához. Felmérve a macik küllemét és fajtáját, az óvónők tematizálták a választékot, és ebből kiindulva álmodták meg a tematikus sarkokat, állomásokat. Rendkívüli kreativításról árulkodik az óvónők fantáziája, hiszen a macik nem egyszerűen ülnek egy sarokban, igazi kis világot varázsoltak köréjük. A díszlet, a megálmodott színpad igazi mesevilággal ajándékozza meg a látogatókat.

Aki teheti és kedvet érez egy kis kikapcsolódásra keddig megteheti. Pénteken, hétfőn és kedden 15 és 18 óra között megtekinthető Kismancsfalva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában