Díjátadás

2023.02.27. 20:23

Tarolt a kiskőrösi Néró rosé

Szombaton rendezték meg a XIX. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált Budapesten. Magyarország 2022. Év Legjobb Újbora Borversenyén a Top 19–be bekerült borok díjátadása is megtörtént.

Barta Zsolt

A felvételen ifj. Szentpéteri Attila és az édesapja Szentpéteri Attila borászok.

Fotó: Barta Zsolt

162 pincészet több, mint 450 bora mérettette meg magát. A Kiskőrösön termett Néró szőlőből készült bor verte a hazai mezőnyt. A Szentpéteri család borászatában készült Néró rosé válogatás Nagy aranyérmet, (Champion díj) kapott. Ezzel még nem ért véget jó eredmények sora. 

A Kékfrankos rosé gyöngyöző– , és a Kékfrankos rosé 2022 elnevezésű boruk szintén aranyérmet kapott. Szentpéteri Attila hírportálunknak elmondta, hogy tizenkettedik alkalommal készítettek már Néró rosé bort. Hangsúlyozta: évekig tartott, de megtanultak már ennek a különleges szőlő nyelvén beszélni. Tudják mit is akar ez a fajta, megmutatja nekik a legszebb oldalát a bor, az igazi gyümölcsös ízt képesek kihozni belőle a gyönyörű színtónusokkal együtt. Egyedi ízvilág– színvilágot ad a Néró. Ennek ellenére a magyar és az európai trendekbe beleillik ez a bor. A kiskőrösi család az 55 hektárnyi szőlőtermő területből 13 hektáron termesztik a nevezett – római császár nevét viselő – kékszőlőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában