Megnyitó

2023.02.02. 21:38

Sáros Miklós alkotásaiból nyílt kiállítás a félegyházi Hattyúházban - galériával

Különleges, rendhagyó kiállításmegnyitó fogadta a modern művészetek iránt érdeklőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol Sáros Miklós Horváth Endre-díjas festőművész alkotásait mutatták be. A Demomode című tárlat az elmúlt három év alkotásait öleli fel, melyek amelyek leginkább a helyi adottságokhoz igazodva teremtenek egységes összképet térben és időben – fogalmazott a szerdai megnyitón Molnár István Holló László-díjas festőművész.

Vajda Piroska

Kiállítás megnyitó a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Fotó: Vajda Piroska

Elmondta, tárlata a murális technika, a klasszikus táblaképfestészet, a szobrászat, a grafika, a videoinstalláció és a happening elemeit is tartalmazza, de fellelhetőek benne a valláshoz vagy éppen a mesékhez köthető részletek is.

– Sáros Miklós képzőművész minden bizonnyal a legaktívabb alkotóművészek egyike. Számos csoportos tárlaton találkozhattunk munkáival. Önálló kiállítással eddig Balassagyarmaton mutatkozott be. Alkotói munkásságának íve a kiállításoktól függetlenül formálódik. Azon kevés művészek közé tartozik, akik életvitelszerűen alkotnak, úgy, hogy az elkészített művek egyediségét nem bízza a piac igényeire. A mindennapi életben rejlő, illetve felbukkanó anomáliák inspirálják – fogalmazott a megnyitón Molnár István.

A március 3-ig látogatható tárlat vendégkiállítói: Csahóczi Ferenc, Molnár István, Mojzer Tamás és Török Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában